Uittips voor zondag 2 juli

Foto: Publiek Domein

Dansen en chillen bij Life is a Beach, de Vismarkt in de sfeer van ‘urban culture’ bij New Attraction Block Jam, Zomerzondagen, Rozenfestival bij 50-jarig Rosarium en Op Roakeldais zijn een aantal mogelijkheden. Hieronder een overzicht van een aantal mogelijkheden.

Life is a Beach

Dansen in de zon en chillen aan het water kan deze zondag 2 juli. Corona en DOT presenteren het zomers evenement, ‘Life is a Beach’ op het stadsstrand van Groningen van 12.00 uur tot 21.00 uur met een ijzersterke DJ line up met onder meer Sir Felix, De Hofnar, Kav Verhouzer, Sebastian Davidson, Roog.

Tickets zijn te koop via facebook en bij DOT zelf. Locatie: Stadsstrand Groningen/DOT, Vrydemalaan 2 in Groningen.

New Attraction Block Jam

De Vismarkt staat van 13.00 uur tot 20.00 uur in de sfeer van ‘urban culture’. Het programma biedt de presentatie van de talentgroep en young professional deelnemers van de Urban Academy in speciale Block Jam producties. Verwacht urban dance, spoken word, sport, graffiti en muziek van G-Force, Boyz In The Woods, een Beatbattle, Woorden op Wielen, een sportproductie, de dansproductie Music Comes First, diverse graffiti artiesten en nog veel meer.

EredivisieBeachvolleybal Tour

De Nederlandse beachvolleybal top komt dit weekend in actie tijdens de Dela Eredivisie Beachvolleybal Tour. Het evenement vindt plaats op de Grote Markt en op de velden van Beach Volley Club Groningen (BVCG; Coendersbeach).

Kijken kan op de tribunes naar de beste beachvolleyballers van Nederland, of meedoen tijdens de vrije inloop. Het programma zondag is van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie: bvcg.nl

Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk

Ook dit jaar is het middeleeuwse kerkje tijdens de zomermaanden elke zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur voor bezoekers. De kerk kan bezichtigd worden en er is koffie en thee.

Deze zondag is het muziekmiddag waarbij blokfluitleerlingen van Ema van Gessele tussen 14.00 uur en 16.00 uur spelen. De leerlingen zijn tussen de zeven en zeventien jaar oud. Sommige leerlingen spelen solo, andere samen als duo of trio.

Voor meer informatie: blgroningen.nl.

Rozenfestival bij Groenmarkt bij 50-jarig Rosarium

Dit weekend vindt Rozenfestival plaats tijdens de Groenmarkt in het Rosarium in Winschoten. Het Rozenfestival is speciaal georganiseerd ter ere van 50 jaar Rosarium. Het tweedaagse evenement biedt een groenmarkt, muziek, cultuur, foodtrucks en een kidsplein.

Verschillende muzikanten, waaronder Erwin de Vries & De Zunderlingen, Sproakwotter en Wia Buze treden verspreidt over beide dagen op. Andere namen zijn Eminent Hipsters, The Civil Servants, De Troebadoers en SoulSation. Ook kan zowel op zaterdag als zondag geluisterd worden naar de voordracht van gedichten. Gerenommeerde dichters en aanstormend talent wisselen elkaar hierbij af.

Er zijn 75 standhouders op de Groenmarkt, die tuinartikelen en andere groen gerelateerde producten aanbieden.

Meerdere foodtrucks zijn te vinden op het festival van pizza’s, Vietnamees, Moluks, churro’s of een lekkere sappige hamburger.

Voor de allerkleinste bezoekers is er een springkussen circus, een suikerspinkraam, een opblaasbaar dartbord en een ballonartiest. Tijd 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: oldambt.groningen.nl

Op Roakeldais festival – Dance with the world

Op Roakeldais, het internationale dans- en muziek festival kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van dansgroepen uit de hele wereld. Prachtige dansvoorstellingen, heerlijke muziek, leuke workshops en spetterende dansfeesten wisselen elkaar af op dit kleurrijke, internationale festival.

Voor meer informatie: oproakeldais.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen