Korreweg Klassiek op Bernouilleplein

Sfeerimpressie Korreweg Klassiek 2016.
Sfeerimpressie Korreweg Klassiek 2016.
Foto: VRIJDAG

Korreweg Klassiek, het festival op het Bernouilleplein in Groningen vindt vrijdag 30 juni plaats. Het festival wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden.

VRIJDAG, het huis van de Amateurkunst sluit de Maand van de Amateurkunst feestelijk af met Korreweg Klassiek. ’s Avonds is er een groot openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest.

Programma

Overdag krijgen Basisscholen uit de Korrewegwijk krijgen overdag workshops van orkestleden van het NNO en docenten van VRIJDAG.

Daarnaast geeft Robert Ramaker een workshop ‘samenzang’ aan een speciaal generatiekoor dat bestaat uit mensen uit de Korrewegwijk. Het jongste koorlid is 8 en de oudste deelnemer is 93 jaar.

’s Avonds is er een groot openluchtconcert van het NNO. Het voorprogramma van dit openluchtconcert wordt voor het tweede jaar op rij verzorgd door VRIJDAG met diverse amateurgezelschappen. Zo treden de groep van Tim Nobel: Korrewijk Klassiek Compose, het Groninger Kinderkoor en een klarinetensemble van VRIJDAG op. Het voorprogramma wordt afgesloten met een optreden van Showband Excelsior Groningen.

Om 20.15 volgt een welkomstwoord door burgemeester Den Oudsten. Het NNO brengt een gevarieerd programma, van Tsjaikovski via Gershwin en Bizet naar de popklassieker Wonderwall van Oasis. Jazzzangeres Fay Claassen zorgt voor de nodige jazzy tonen. De presentatie van het concert is in handen van Eric Corton.

Korreweg Klassiek

Korreweg Klassiek is ontstaan uit een idee van wijkbewoners. Op de wijkstemdag op 1 juni 2013 is er massaal op Korreweg Klassiek gestemd en zijn er middelen ter beschikking gesteld om de eerste editie te realiseren! Het evenement, eerst bestemd voor de bewoners van de Korrewegwijk, trekt inmiddels uit de hele stad en omgeving enthousiaste bezoekers.

Onder het motto: “Van jong tot “Olle Grieze” werkend of student: muziek is een bindend element” en dat heeft zich uitbetaald in een unieke gebeurtenis.

De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen