Uittips voor zondag 25 juni

Foto: De Redactie

Vandaag zijn verschillende activiteiten om aan deel te nemen of te genieten. Hieronder staan een aantal mogelijkheden.

5e editie Wefitness ReitdiephavenRun

Op zondag 25 juni 2017 vindt de 5e editie van de Wefitness ReitdiephavenRunplaats. Deze wordt georganiseerd vanuit de Bewonersorganisatie Reitdiepwijk. De Wefitness ReitdiephavenRun is opgenomen in het Loop-Circuit Noord Nederland.

Kinderen kunnen deelnemen aan de 1/2 zeemijl om 11.00 uur of 1 zeemijl om 11.15 uur. Overige lopers kunnen kiezen uit 3 en 6 zeemijlen (5,6 en 11,1 km). De hoofdafstand van de ReitdiephavenRun is de 6 zeemijlen. De start hiervan is om 11.45 uur.

Inschrijven is nog mogelijk tot 15 minuten voor de start. De startlocatie is bij Wefitness, Reitdiephaven 159 in Groningen. Meer informatie en tijd: reitdiephavenrun.nl

Hunzefestival in Noorderhoogebrug

Het Hunzefestival (voorheen Midzomerfestival), een doe-weekend in het teken van de natuur voor kinderen is dit weekend bij Buitenplaats Reitdiep. Lopen over touwbruggen, dieren leren herkennen in het donker, een beverburcht bouwen, waterbeestjes onderzoeken.

Activiteiten zijn er dit weekend voor het hele gezin. Kijk voor alle activiteiten op groningerlandschap.nl.

International Craft Beer Festival Groningen

Bierproeverijen, foodtrucks en livemuziek is vandaag zondag 25 juni te vinden bij International Craft Beer Festival Groningen, op de Ossenmarkt. Internationale brouwerijen uit, onder andere de Verenigde Staten, Oostenrijk, Schotland, Spanje, Duitsland en Engeland en bekende Groningse brouwerijen zijn uitgenodigd door organisator Bax Bier. Lees ook: International Craft Beer Festival Groningen op Ossenmarkt

Rapalje Zomerfolk Festival

Ook is dit weekend voor het 5e jaar het Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark. Een wandelparadijs naar een Keltische wereld, met (inter)nationale acts, de hele dag boogschieten, kinderdorp, een marktplein, verschillende activiteiten en workshops. Ook The Cooking Highlander staat opnieuw klaar met een barbecue vol lekkernijen. Zondag 13.00 uur tot 21.00 uur. Voor meer informatie en programma: zomerfolk.nl.

Circusdag in Familiepark Nienoord

Op zondag 25 juni is het één groot circusfeest in Familiepark Nienoord. Om 11.00 uur en 14.00 uur geeft circus Santelli een spetterend optreden. De jonge talenten van circus Santelli spelen de voorstelling ‘Pluk’, gebaseerd op de bekende karakters uit het boek ‘Pluk van de Petteflat’.

Openingstijden: van 10.00 uur tot 17.00 uur
Voorstellingen: van 11.00 uur en 14.00 uur

Dag van het Wad

Een heel weekend lang wordt gevierd dat de Waddenzee sinds 2009 Werelderfgoed is. Een kwelderwandeling of wadlooptocht onder begeleiding van een gids zijn een aantal activiteiten deze dag. Er is een uitgebreid aanbod van actieve, culturele, culinaire, kunstzinnige en educatieve activiteiten tijdens de Dag van het Wad. In Groningen concentreren de activiteiten zich in Lauwersoog, Termunten en Noordpolderzijl.

Voor meer informatie over het programma en aanmelding voor activiteiten: www.dagvanhetwad.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden