Uittips voor zondag 11 juni

Foto: Publiek Domein

Deze zonnige zondag zijn er verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan. Hieronder een aantal mogelijkheden op een rijtje.

GasTerra Ladiesrun

De 10e editie van de GasTerra Ladiesrun vindt deze zondag plaats in de Groninger binnenstad. Ruim 1.700 deelneemsters lopen deze jubileumeditie een nieuw parcours.

Het goede doel van de Ladiesrun is Pink Ribbon, de organisatie die een bijdrage levert aan de strijd tegen (borst)kanker. Dit jaar gaan de opbrengsten naar onderzoeken en projecten gericht op het verbeteren van de behandeling, nazorg en de langetermijneffecten van de ziekte.

Er kan gekozen worden voor een afstand van 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km. De start en finish op de Vismarkt is geheel omgebouwd tot Pink Plaza. Lees ook: GasTerra Ladiesrun Groningen viert jubileum

Kijk voor meer informatie op www.ladiesrungroningen.nl

Groninger Molenweekend

Ook deze zondag is volop gelegenheid om de Groninger molens van dichtbij te bewonderen. Het merendeel van de molens in de provincie Groningen heeft tijdens het jaarlijkse Groninger Molenweekend de deuren voor het publiek geopend. Het thema dit jaar is ‘Beestenboel’. De meeste molens zullen in werking zijn en er zijn op de molen verschillende activiteiten georganiseerd.

Kijk voor deelnemende molens die in het Groninger Molenweekend geopend zijn voor publiek, met hun activiteiten op de website groningermolenhuis.nl.

Rondje Meer – Open Atelierroute

Rondje Méér, de open atelierroute van beroepskunstenaars rond het Paterswoldsemeer, vindt plaats op zondag 11 juni 2017 tussen 11 en 18 uur. De startlocatie is Wallhouse #2, Lutulistraat 17 Groningen.

Op de startlocatie liggen de routekaarten voor u klaar. Er is koffie, en voor wie het eerst komt speciale “snij de kunst aan taART”. Deelnemers kunnen naar eigen wens op elke locatie beginnen.

De open ateliers zijn te vinden in het grensgebied tussen Groningen en Drenthe. Behalve van de kunst kunt u op dit rondje genieten van de verrassende locaties en mooie fietsroute.

Verschillende kunstenaars bieden extra’s aan variërend van demonstraties, ruimere bezoekuren of kortingen tot hapjes en muziek.

Kijk voor de routekaart en meer informatie op facebook of www.kunstenaarsrondjemeer.nl

Het Blauwe Uur en Contradiction in Sterrebos Live

Het Blauwe Uur en Contradiction staan zondag 11 juni op het programma in Sterrebos Live. Dit is een reeks zondagmiddagconcerten in de muziekkoepel in het Groninger Sterrebos, geïnitieerd door het Wijkcomité Helpman.

Het Blauwe Uur presenteert een poëtisch Nederlandstalig programma, met eigen nummers en naar eigen hand gezette (oost) Europese covers. Het repertoire omvat een mix van Franse chansons, Griekse rebètika, Hollandse schlagers, Roemeense gipsy en Balkan; kortweg ‘Europeana’.

Contradiction speelt funk, soul en groove uit de jaren tachtig. Nummers zoals bijvoorbeeld Chaka Khan, Incognito, Jamiroquai, Earth Wind & Fire, Laura Vayne & the Vipertons, Bruno Mars en Stevie Wonder de revue komen voorbij.

Sterrebos Live is van 14.30 uur tot 16.30 uur. Entree: gratis.

Voor meer informatie: www.wijkhelpman.nl

De Slootjesdagen – Ontdek de schatten van het water

Waterschorpioenen, kokerjuffers of bootsmannetjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? is te ontdekken deze dag tijdens de IVN Slootjesdagen. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op 11 juni 2017 samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone vijver in Groningen.

Lees ook: Slootjesdag in Le Roy-gebied in Lewenborg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen