Talentenconcert 2017 bij VRIJDAG

VRIJDAG Talentconcert.
VRIJDAG Talentconcert.
Foto: Janine Spoelman

Het Talentenconcert 2017 van VRIJDAG vindt vrijdag 9 juni plaats. Tien jonge muzikanten treden op tijdens het Talentenconcert 2017 van VRIJDAG.

Tien talenten spelen de muzikale werken van onder meer Rieding, Brahms en Piazolla in de VRIJDAGconcertzaal aan de Sint Jansstraat 7. Het concert staat onder leiding van VRIJDAGdocent Pierre LaFaye.

Samen spelen

“Het Talentenconcert 2017 past uitstekend binnen de focus van ons muziekonderwijs, waarin samen spelen en samen muziek ervaren centraal staan. Door samen te spelen, leer je meer dan alleen de technische kant van je eigen instrument bespelen, je leert vooral ook beter luisteren, wat belangrijk is voor een goede muzikale ontwikkeling”, zegt Pierre.

Deelnemende talenten

Vrijdag spelen Sam Bakker, Liedeke Veldkamp, Greta Gutuleac, Carlo Sikkens en Uma Yeoman op piano. Tigran Kosjan speelt op klassiek gitaar, Rob Lammers op klarinet en Yasminder Rozeboom en Sophie Jackson op viool. Teuntje Post neemt de zangpartijen op zich.

“Charles A. de Bériot, Oscar Rieding, Saint-Saëns, Lavignac, Schubert, Brahms, Piazzolla en Brouwer; het wordt een gevarieerde en vooral fijne muziekavond”, aldus Pierre, die in 1985 het diploma Uitvoerend Musicus cum Laude behaalde, met een onderscheiding voor bijzondere muzikale en virtuoze eigenschappen.

Over VRIJDAG

VRIJDAG is het huis van amateurkunst voor Groningen en ontstond in 2013 na een fusie tussen de Stedelijke Muziekschool en het Kunstencentrum Groningen. VRIJDAG biedt voor alle leeftijden en alle niveaus cursussen aan op het gebied van muziek, theater en beeldende kunst.

Het concert is van 19.30 uur tot 21.00 uur. De entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen