Maand van de Amateurkunst bij VRIJDAG

Foto: Communicatie VRIJDAG

In de maand juni organiseert VRIJDAG de tweede editie van de Maand van de Amateurkunst (MAK). Activiteiten van amateurkunstenaars en -verenigingen uit Stad en provincie staan een maand lang in de schijnwerpers.

“Tijdens de MAK brengt VRIJDAG activiteiten van amateurkunstenaars en verenigingen in beeld. Ook helpen we bij de zoektocht naar een geschikt podium en brengen we kunstenaars met elkaar in contact. Dit doen we samen met onder andere onze partners van het NNO, Kielzog en Biblionet Groningen”, aldus Paula Mulder, medewerker amateurkunstondersteuning bij VRIJDAG.

Doe mee

Amateurkunstenaars kunnen op de website van VRIJDAG een profiel aanmaken en daar al hun activiteiten plaatsen. Deze activiteiten krijgen een plek in de agenda van VRIJDAG en worden meegenomen in een speciale nieuwsbrief, op social media en in allerlei uit-agenda’s. Op deze manier krijgen MAK-deelnemers extra aandacht voor hun activiteiten.

VRIJDAG denkt graag mee, biedt ondersteuning bij de zoektocht naar een geschikt podium en brengt kunstenaars met elkaar in contact. Ook kan je in de leer bij professionals. Zo organiseert VRIJDAG verschillende workshops zoals Fondsenwerving en Grimeren.

Bezoek

Je kunt de MAK ook bezoeken. Dit kan op 5 juni naar de Menkemaborg waar Hofdansvereniging Plaisir Courtois danst, vier 25 juni de ‘Dag van het Park’ in het Gorechtpark in Hoogezand of luister op vrijdag 30 juni naar de speciale eerste lustrum editie van Korreweg Klassiek.

Kijk voor de hele agenda op: www.bijvrijdag.nl/amateurkunst/agenda.

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen. VRIJDAG ondersteunt amateurkunstenaars dankzij financiële steun van de Provincie en Gemeente Groningen.

Kijk op www.bijvrijdag.nl/MAK voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden