Drie dagen ‘Gent in Groningen’ in Stadsschouwburg

Foto: De Oosterpoort

Het Vlaamse gezelschap NTGent zal Groningen in juni drie dagen lang in de ban houden van ijzersterk theater, een talkshow, workshop en inleidingen. Toneelliefhebbers kunnen van 9 tot en met 11 juni zelf de veelzijdigheid en actualiteit van dit gezelschap ervaren in de Stadsschouwburg, waarbij de Belgische bonbons, bieren en frieten niet ontbreken.

Het onder leiding van Johan Simons staande NT Gent start vrijdag 9 juni om 17.00 uur met een NTGent-workshop Africa in de NNT Machinefabriek RAW. NTGent-theaterdocent en actrice Debbie Crommelinck neemt deelnemers mee de vloer op en bereidt door middel van spel en tekst voor op de voorstelling.

Vervolgens is er om 19.15 uur een gratis inleiding met de dramaturg van NTGent in de Grote Foyer.

Africa

De voorstelling ‘Africa’ gaat over het gedroomde, exotische continent vol muziek, seks, geweld en natuurschoon. Over het gevoel een tweede huis te hebben gevonden, maar nog nergens echt thuis te zijn.

Deze voorstelling vindt vrijdag 9 juni om 20.15 uur plaats in de Stadsschouwburg.

We Shall Overcome. Friede, Vrede, Paix, Peace, Pax

Een dag later, op zaterdag 10 juni, staat in de Stadsschouwburg ‘We Shall Overcome. Friede, Vrede, Paix, Peace, Pax’ op het programma.

Wim Opbrouck stelt met Ron Reuman een avond samen met muziek uit het rijke repertoire van de vredesbeweging van ondermeer Kurt Weill, Leonard Cohen, Jacques Brel en John Lennon.

Om 19.15 uur is een gratis inleiding met acteur Wim Opbrouck Grote Foyer. De aanvang zaterdag 10 juni is om 20.15 uur.

Platform en Onderworpen

Zondag 11 juni staan ‘Platform’ om 16.00 uur en ‘Onderworpen’ om 20.15 uur geprogrammeerd in de Stadsschouwburg.

Johan Simons maakt twee alom bejubelde ensceneringen van Michel Houellebecq’s romans ‘Plaform’ en ‘Onderworpen’.

‘Platform’ gaat over een succesvolle reisformule gericht op goedkope exotische seks waar een einde aan komt door een aanslag in naam van de islam. In ‘Onderworpen’, dat gezien kan worden als een vervolg op ‘Platform’, heeft deze chaotische wereld -tegen een prijs- plaatsgemaakt voor een stabiel Frankrijk, geregeerd door een democratisch verkozen Moslimbroederschap.

Talkshow

Deze voorstellingen worden voorafgegaan door een gratis talkshow over Michel Houellebecq, literatuur en theater met onder meer NTGent en kenner prof. dr. Liesbeth Korthals Altes. De aanvang is om 15.00 uur in de grote foyer van Stadsschouwburg Groningen.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden