Conservatoriumstudenten en Swingkids van VRIJDAG spelen met kleur

Het Swingkids Ensemble van VRIJDAG speelt aanstaande zaterdagmiddag, 12 mei samen met studenten van het Prins Claus Conservatorium (PCC).

De samenwerking vindt plaats in het kader van het Hotch Potch Festival, een experimenteel festival met muziek, beeldende kunst en technologie.

Het festival wordt georganiseerd door het PCC in samenwerking met het Frank Mohr Instituut van Academie Minerva.

Op basis van bestaande liedjes uit het repertoire van het Swingkids Ensemble gaan de kinderen samen met studenten van het PCC improviseren. Hierbij laten ze zich leiden door kleuren die digitaal worden geprojecteerd op een tafel.

Hotch Potch Festival

De samenwerking is onderdeel van het Hotch Potch Festival, waarbij jonge talentvolle kunstenaars uit Groningen met én voor buurtbewoners verrassende en prikkelende performances presenteren.

Geïmproviseerd samenspelen

Timon Abels, muziekprogrammeur bij VRIJDAG: “De samenwerking is kort geleden spontaan tot stand gekomen en past goed binnen de nieuwe opzet van muziekonderwijs binnen VRIJDAG, waarbij de focus ligt op samenspelen en samen zingen. Juist het samensmelten van beeld en muziek bij deze samenwerking past goed bij onze ambities.”

De performance begint om 14.30 uur en vindt plaats bij Academie Minerva aan de Praediniussingel 59 in Groningen. De entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen