Uittips voor zaterdag 29 april

Foto: De Redactie

Deze zaterdag zijn er mogelijkheden genoeg om er op uit te gaan. Gezellig naar de braderie, fietstochten, sport en muziek, alles staat op het programma deze zaterdag. En wie wint de POPgroningen Talent Award?

Braderie Winkelcentrum Paddepoel

Zowel zaterdag als zondag is er een voorjaarsbraderie in Winkelcentrum Paddepoel. De braderie is zaterdag te bezoeken van 9.00 uur to 18.00 uur. De braderie wordt geoganiseerd door Postmarkten.

Fietstocht door Reitdiepgebied

Het Groninger Landschap organiseert een fietsexcursie langs Aduarderzijl, Oostum en Noorderhoogebrug. Op de fiets zijn historische landschapselementen te ontdekken, zoals restanten van de oude rivier de Hunze, wierdedorpjes en de Aduarderzijlen. De fietstocht start om 13.00 uur bij het Bezoekerscentrum Reitdiep aan de Wolddijk in Groningen.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via groningerlandschap.nl.

Winsumer Wierdentocht

De fietstocht over wierden en door kernen van kleine karakteristieke Groningse dorpen wordt voor de 31e keer georganiseerd. Er kan gekozen worden uit 3 afstanden: 50, 100 en 150 km. De finish is op het dorpsplein in Winsum.

De Winsumer Wierdentocht brengt de wielerliefhebber langs het Nationaal Landschap Middag-Humsterland aangedaan, vervolgens naar het Reitdiepdal. Het eeuwenoude vissersplaatsje Zoutkamp is al te zien al rijdend langs de oevers van het Reitdiep en ook het Hogeland wordt niet vergeten.

Kijk voor meer informatie over de Winsumer Wierdentocht op www.winsumerwierdentocht.nl.

3e Halve finale Play Offs Donar in MartiniPlaza

Deze zaterdagavond speelt Donar de 3e halve finale van de Play Offs in MartiniPlaza. Donar staat met 2-0 voor in de best-of-7 serie. Nadat de eerste wedstrijd thuis met 84-76 werd gewonnen, versloeg Donar in de uitwedstrijd de New Heroes in Den Bosch met 60-96. De wedstrijd begint zaterdag om 19.30 uur in MartiniPlaza.

Voor meer informatie: donar.nl

Finale POPgroningen Talent Award

De finale van de POPgroningen Talent Award staat vanavond op het programma in Vera. Via acht voorrondes, twee halve finales in Simplon en een finale in Vera blijft er vanavond één winnaar over.

De line-up bestaat uit Boyz in the Woods (hiphop), Jooz (hiphop), Manzi (hiphop) en PhoenatiX (ska/reggae). Special guest is The Movement, de winnaar in 2016.

De aanvang is om 20.30 uur. De entree is gratis.

Locatie: Vera, Oosterstraat 44 in Groningen.

Rhythm & Blues Night

De 27e editie van de Rhyth & Blues Night is vanavond in De Oosterpoort. Van traditionele blues tot de moderne varianten en alles daartussen, gebracht door (inter)nationale topacts komt allemaal voorbij op zes podia.

De aanvang is om 20.00 uur.

Kijk voor de programmering en meer informatie: rhythmbluesnight.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen