Uittips voor zondag 2 april

Urban Trail editie 2016
Urban Trail editie 2016
Foto: Archief de Redactie

Groningen staat deze zondag in het teken van Urban Trail, Kust Design en Retro Markt op de Grote Markt, de Spirituele Beurs en nog veel meer. Ook voor kinderen zijn er deze dag verschillende bijzondere uitjes.

Urban Trail

Ruim 3.000 deelnemers staan tijdens de tweede editie van de Groningen Urban Trail deze zondagochtend aan de start.

Het bijzondere parcours van 10 kilometer gaat onder meer door ongeveer 20 gebouwen, waaronder de Der Aa-kerk, the Big Building, het Academiegebouw, het stadhuis en nog veel meer gebouwen, steegjes en binnentuinen. De deelnemers leren tijdens deze ontdekkingstocht de stad op een hele manier kennen.

De Start en Finish zijn op de Ossenmarkt. De eerste deelnemers starten om 9.30 uur. Alle finishers krijgen na afloop een ontbijt en een unieke medaille.

Kunst, Design en Retro Markt in Groningen

Op de Grote Markt is vandaag vanaf 11.00 uur de Kunst-, Design- en Retromarkt. Het is een gevarieerde markt in met van alles op het gebied van kunst, design en retro. Op de markt zijn sieraden, tassen, meubels, schilderijen en meer te vinden. Er zijn ongeveer 30 standhouders aanwezig.

De markt is georganiseerd door Sam Events 4 U en duurt tot 17.00 uur.

Paraview spirituele beurs in Noordlease stadion

Vandaag kan kennisgemaakt worden met spiritualiteit, paranormale zaken en alternatieve geneeswijzen tijdes de Spirituele Beurs.

Belangstellenden kunnen langskomen voor advies over liefde, werk, (alternatieve) gezondheid, studie, karakteranalyse, spirituele groei, massages of persoonlijke voorspellingen.

Er zijn onder andere paragnosten, helderzienden, mediums, magnetiseurs, handlijnkundigen en numerologen aanwezig maar ook hypnotherapeuten, reïncarnatietherapeuten, klankhealers, auralezers, auracamera’s, gidstekenaars, reikimasters, pendelaars en masseurs.

Ook is het mogelijk om produkten te kopen, zoals boeddha’s, wierook, gezondheidsstenen en sieraden, boeken, muziek en diverse gezondheidsproducten zoals oliën, kruiden en voedingsprodukten.

De beurs is van 11.00 uur tot 17.30 uur.

Locatie: Hattrick’s Lounge in Noordlease Stadion, Boumaboulevard 43 in Groningen.

kijk voor meer informatie: paraview.nl.

Madame Butterfly – Royal Opera House Live in Groninger Forum

Het Groninger Forum presenteert om 15.00 uur Puccini’s opera ‘Madame Butterfly’ als encorevoorstelling.

Een opera met betoverende muziek en een hartverscheurend verhaal over een liefhebbende jonge geisha die wordt achtergelaten door haar Amerikaanse echtgenoot.

De aanvang is om 15.00 uur in het Groninger Forum, Hereplein 73. Kijk voor meer informatie: groningerforum.nl

Culturele Zondag: Alexander Reeuwijk vertelt over Iran

Op zondag 2 april is schrijver en reiziger Alexander Reeuwijk te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk.

Tijdens deze lezing vertelt Alexander Reeuwijk over zijn reizen, oude reisverhalen, Iran en de Iraniërs. Daarna is het mogelijk om alles te vragen over Iran, reizen en boeken. In 2015 verscheen zijn boek over Iran, ‘Achter de sluier het land; Reizen door Iran’.

De aanvang is om 15.30 uur. Locatie De kerk van Leegkerk, Leegeweg 38 in Groningen.

Lees ook: Culturele Zondag: Auteur Alexander Reeuwijk vertelt over Iran

Uitjes voor kinderen

K3 Show in MartiniPlaza

Hanne, Marthe en Klaasje van K3 zijn op tournee door Nederland en deze zondag staan ze voor de tweede dag in MartiniPlaza met de K3 Show. K3 zingt hun allermooiste liedjes en hun allergrootste hits en ook het K3-ballet is van de partij.

De aanvang is om 11.00 uur en 14.00 uur.

Kijk voor meer informatie op martiniplaza.nl.

Theatergroep Wie Walvis speelt de kindervoorstelling ‘Kraak’ bij VRIJDAG

De voorstelling gaat over ‘een stokoud mannetje, zijn koekoeksklok en heel veel regen’…

De voorstelling is vanaf 4 jaar. De aanvang is om 15.00 uur. Lees ook: Wie Walvis speelt de kindervoorstelling ‘Kraak’

Locatie: VRIJDAG Theater, Noorderbuitensingel 11 in Groningen

Voor meer informatie: bijvrijdag.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen