Lezing Kunst In Zicht: In het hart van de renaissance

Rafael (1483-1520), Zegende Christus, circa 1505
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Een lezing over beeldende kunst uit de Italiaanse renaissance wordt donderdag 16 maart gegeven door Bram de Klerck in de Remonstrantse kerk in Groningen. Deze lezing wordt gegeven naar aanleiding van de tentoonstelling ‘In het hart van de renaissance’ in Rijksmuseum Twenthe.

Werken van beeldende kunst uit de Italiaanse renaissance zijn in Nederlandse collecties dun gezaaid. Het is dan ook bijzonder dat met de tentoonstelling ‘In het hart van de renaissance’ in Rijksmuseum Twenthe twee werken van de onbetwiste renaissance-grootmeester Rafaël naar Nederland komen. Daarnaast zijn er werken te zien van andere beroemde schilders uit die tijd, zoals Giovanni Bellini, Titiaan en Tintoretto.

Bram de Klerck

Dr. Bram de Klerck gaat tijdens de lezing in op het verzamelen van Italiaanse kunst in Nederland en op de bijzondere presentatie van schilderkunst van de (Noord-)Italiaanse renaissance in Enschede.

Bram de klerck is gastconservator van de tentoonstelling ‘In het hart van de renaissance’. Hij doceert Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en specialiseert zich op het gebied van de beeldende kunst van renaissance en barok.

De Klerck promoveerde op een proefschrift over 16e-eeuwse schilderkunst in Lombardije en publiceert regelmatig over de kunst van Italiaanse renaissance en de artistieke wisselwerkingen tussen Italië en de Nederlanden. Daarnaast is hij medewerker beeldende kunst van NRC Handelsblad.

Kunst In Zicht

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen.

De lezing is van 19.30 uur tot 21.30 uur.

De entree is € 12,50 Aanmelden: Kunst in Zicht via [email protected]

Locatie

Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden