30-Jarig jubileum Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn op Internationale Vrouwendag

Foto: Google Maps

Vandaag, dinsdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn viert deze dag haar dertigjarig jubileum en bestaat sinds maart 1987.

Vrouwencentrum Jasmijn is een stedelijk multicultureel vrouwencentrum in de stad Groningen waar vrouwen met verschillende achtergronden en culturen elkaar ontmoeten. Er zijn voorlichtingen, activiteiten, cursussen en workshops.

‘Jasmijn is gericht op de bewustwording van de maatschappelijke positie van vrouwen door hen te wijzen op het belang van het kunnen en durven kiezen waar het gaat om de inrichting van het leven binnen bestaande mogelijkheden’.

Thema

Het thema van dit jaar is ‘Sterke Vrouwen’. Deze dag is bedoeld om naast de dagelijkse drukte even tijd te maken voor jezelf en om stil te staan bij hoe bijzonder je bent als vrouw.

Burgemeester Den Oudsten opent de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2017 in het Floreshuis om 17.00 uur.

Het programma biedt onder meer verschillende dansoptredens, een modeshow, Make-up en nagelstyling en de uitreiking van de ‘Sterke Vrouwen Awards’.

Het feest is van 17:00 uur tot 20:00 uur in Het Floreshuis, Floresplein 19 in Groningen.

De toegang is gratis. Er is kinderopvang voor kinderen van 0 – 8 jaar.

De dag wordt georganiseerd door een samenwerking van: Vrouwengroep Lotus, Chinese Vrouwendansgroep Mulan, Nyenyeri club, Vrouwengroep Harmonie, Sencerite – Afrikaanse Vrouwengroep en Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn.

Voor meer informatie: jasmijn.info.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen