Uittips voor zondag 5 maart

Foto: CCO/ Publiek Domein

Ook deze zondag kan een leuke outfit gescoord worden bij Vintage Rebel Kilo Sale in de Der Aa-kerk , is de Martini Dogshow in de MartiniPlaza, kan er gewandeld worden en is de Menkemaborg weer geopend.

Vintage kleding shoppen in de Der Aa-kerk

Een leuke nieuwe outfit scoren kan tijdens de tweede dag van de 4e editie van de Vintage Rebel Kilo Sale. De kleding wordt per kilo afgerekend. Bezoekers betalen vijftien euro per kilo kleding.

Er is continu keuze uit een ruim assortiment voor hem en haar uit de jaren zeventig, tachtig en negentig, waarbij de voorraad steeds wordt aangevuld.

The Vintage Rebel organiseert het evenement in de Der Aa-kerk aan de Akerkhof 2 in Groningen.

De entree is gratis.

Martini Dogshow in de MartiniPlaza

De tweede dag van de Internationale hondententoonstelling met CAC & CACIB voor alle rassen is vandaag te bezoeken van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Er zijn veel stands uit binnen- en buitenland, doorlopende demonstraties, workshops en keuringen met een internationale keurmeesterslijst.

Kijk voor meer informatie: martinidogshow.nl

Wandelingen door de weilanden en Noorderhoogebrug

Het Groninger Landschap organiseert een korte wandeling van 2,5 km door het cultuurhistorisch rijk landschap. De wandeling is onder leiding van een gids van het Groninger Landschap.

Aanmelding is niet nodig. Deze activiteit is gratis.

Voor meer informatie: excursies.groningerlandschap.nl

Menkemaborg in Uithuizen

De Menkemaborg is weer geopend voor het publiek. In 2017 staat de borg helemaal in het teken van 90 jaar museum.

Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen over hoe het museum zich ontwikkeld heeft in de loop van de afgelopen 90 jaar. Per kamer in de borg zullen kenmerkende restauraties, aanpassingen of veranderingen aan het interieur uitgelicht worden.

Daarnaast is er volop aandacht voor de bewoners, de familie Alberda, die de borg bewoonden van 1682 tot 1902.

Het thema biedt behalve de borg ook informatie over de ontwikkeling en inrichting van de tuin. De informatie daarover wordt onder andere in het theehuis gepresenteerd.

In het huidige café-restaurant ’t Schathoes van de Menkemaborg zal informatie over de veranderingen van schathuis of borgboerderij naar woonhuis annex theekamer en vandaar naar (pannenkoeken)restaurant gepresenteerd worden.

Zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: menkemaborg.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen