De Jeugd van Tegenwoordig naar Bevrijdingsfestival Groningen

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Nationaal Comité 4 en 5 mei}

‘De Jeugd van Tegenwoordig’ opent als Ambassadeur van de Vrijheid het Bevrijdingsfestival op 5 mei op Main Stage.

Het hiphopcollectief, bestaand uit Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en Bas Bron landen met een helikopter in het Stadspark.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wijst jaarlijks drie Nederlandse artiesten aan die in helikopters van het Ministerie van Defensie langs de veertien Bevrijdingsfestivals reizen. Naast ‘De Jeugd van Tegenwoordig’ zijn Broederliefde en De Staat dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid, werd donderdag bekend gemaakt. Samen met het publiek staan zij stil bij en vieren zij de vrijheid.

4 en 5 mei zijn voor de Ambassadeurs twee belangrijke dagen. De betekenis van vrijheid is voor iedereen anders, maar voor de Ambassadeurs staat één ding vast: ‘vrijheid is niet vanzelfsprekend’.

‘Watskeburt?!’

De Jeugd van Tegenwoordig brak in 2005 door met ‘Watskeburt?!’, wat behalve een monsterhit ook een nieuwe toevoeging aan het woordenboek opleverde. Vijf platen verder is de groep niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Momenteel staan de mannen in het theater met ‘Watskeburt?! – de musical’, een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassenen.

Meer programma

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia.

Eerder werden onder meer Tom Odell, Chef’Special, Kraantje Pappie, Lil’ Kleine en Donnie aangekondigd. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’.

Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen