Concert Meesters&Gezellen in de Der Aa-kerk in Groningen

Foto: © Jan Hordijk

In de Der Aa-kerk in Groningen is vrijdagavond 24 februari een bijzonder concert : Meesters&Gezellen. Meesters&Gezellen is een jaarlijks project voor jonge getalenteerde zangers die samen met hun ervaren collega’s van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam een a capella-programma uitvoeren.

Voor de editie van dit jaar heeft de Letse meesterdirigent Sigvards Kļava een spannend en veelzijdig programma samengesteld. Daarbij ligt de nadruk op de Noord-Europese koortraditie, met werken van de Fin Einujohani Rautavaara, de Est Arvo Pärt, de Letten Pēteris Vasks en Ēriks Ešenvalds en de Zweed Sven-David Sandström.

Masterclasses

Twintig jonge zangers in opleiding of recent afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria krijgen tijdens Meesters&Gezellen de kans om praktijkervaring op te doen bij door de wol geverfde collega’s in het vak.

De ‘gezellen’ voeren samen met hun ‘meesters’ in de Der Aa-kerk uit wat zij in de weken daarvoor hebben geleerd in masterclasses van Sigvards Kļava en van een zangcoach. De meesters zijn zeer ervaren koorzangers van het Nederlands Kamerkoor en van Cappella Amsterdam.

Sigvards Kļava

Dirigent deze avond is Sigvards Kļava (1962). Hij staat hoog aangeschreven als dirigent, maar ook als docent koordirectie en producent. Kļava werkt sinds 1987 met het Lets Radiokoor en werd daar artistiek leider in 1992. Sindsdien heeft het Lets radiokoor zich ontwikkeld tot een van de beroemdste kamerkoren ter wereld, een collectief met een geheel eigen klank, waarin de creatieve individualiteit van elke zanger telt.

De aanvang is om 20.15 uur.

De entree is 20 euro en 10 euro voor mensen jonger dan 25 jaar en studenten. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.meestersengezellen.nl

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen