Presentaties vormen krachtig slotakkoord VRIJDAGmuziekmaand

Foto: © Zoltan Acs

De laatste week van de VRIJDAGmuziekmaand is vrijdag 10 februari ingegaan. VRIJDAG trakteert Stad en Ommeland op een mooie finale.

Tijdens dit nieuwe festival voor Groningen worden muziekleerlingen uit Groningen Stad en Ommeland uitgedaagd en uitgenodigd om samen muziek te maken. De laatste week staat in het teken van presentaties van projecten in onder andere de synagoge, Café Buckshot en Jazzcafé De Spieghel.

Samen spelen

‘Muzikanten die elkaar een maand geleden nog niet kenden, treden komende week samen op voor publiek’, licht Timon Abels, de drijvende kracht achter het festival, toe, ‘Hun ontwikkeling maakt deze VRIJDAGmuziekmaand bijzonder. Van samen spelen leer je veel, maar het is bovenal een leuke ervaring met ongetwijfeld mooie resultaten.’

Buckshot en Spieghel

Maandag kunnen liefhebbers van akoestische popliedjes terecht in Café Buckshot aan het Gedempte Zuiderdiep. In dit muziekcafé spelen muziekleerlingen van VRIJDAG vanaf half zeven ‘s avonds hun mooist liedjes live.

Woensdagavond treden onder andere de Tasty Originals en de Baritone Bastards op tijdens VRIJDAGmuziekmaand in de Spieghel. Ook het VRIJDAGpopkoor onder leiding van Jose Zwerink valt daar vanaf acht uur te bewonderen.

Slotakkoord

Donderdag valt het slotakkoord van de VRIJDAGmuziekmaand te horen en te zien in de concertzaal aan de Sint Jansstraat 7. Verschillende muzikale projecten presenteren zich dan vanaf drie uur ‘s middags.

Meerkorigheid uit Venetië

De synagoge in de Folkingestraat wordt donderdagavond opgeluisterd met de klanken van zangers, blazers en strijkers tijdens de presentatie meerkorigheid uit Venetië. Deze prachtige locatie zal in combinatie met muziek uit de laat-Renaissance een unieke beleving geven.

Zie voor meer informatie: www.bijvrijdag.nl/muziekmaand

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden