21ste IFFR in Groningen trekt opnieuw 10.000 bezoekers

Foto: © Bob de Vries

De eenentwintigste editie van het International Film Festival Rotterdam in Groningen heeft net als vorig jaar ongeveer 10.000 bezoekers getrokken.

Het festival opende afgelopen woensdagavond 1 februari met ‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen en sluit traditiegetrouw af met een verrassingsfilm.

Het festivalpubliek zag in vijf dagen tijd meer dan 50 titels. Daarnaast bood het festival een randprogramma met onder andere de filmklassieker ‘Häxan’ met live muziek in de uitverkochte Der Aa-kerk en virtual reality-films in een glazen container op de Grote Markt.

Publiekslievelingen

Uit de jaarlijks gehouden publieksenquête blijkt, dat de hoogst gewaardeerde films dit festival het sensationele ‘Moonlight’, een drieluik over een homoseksuele man die opgroeit in de achterbuurten van Miami, het openhartige portret ‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen en ‘The Woman Who Left’, de meer dan drie-en-een-half uur durende Filipijnse film die in Venetië de Gouden Leeuw won, waren.

Beste Groninger Film 2016

Tijdens het festival werden de prijzen voor De Beste Groninger Film uitgereikt aan de volgende winnaars: ‘In Kropsdam is iedereen gelukkig’ van Joren Molter (Beste fictiefilm), ‘Bezness as Usual’ van Alex Pitstra (Beste non-fictiefilm), ‘Headhunterz & Skytech – Kundalini’ van Anton van der Linden (Beste videoclip) en ‘Enzyme Engineering’ van Jesper Buijvoets (Beste opdrachtfilm).

Terugkerende festivalfilms

Een flink aantal festivalfilms keert de komende maanden terug in het Groninger Forum, zoals ‘Moonlight en The Handmaiden’ direct na het festival, ‘Paterson’ vanaf donderdag 9 februari, ‘Jackie’ vanaf donderdag 16 februari, ‘Loving’ en ‘Het doet zo zeer’, beide films vanaf 23 februari.

Het 22e International Film Festival Rotterdam in Groningen staat gepland voor woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018.

Kijk voor meer informatie op www.groningerforum.nl/iffr

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen