Uittips voor zondag 29 januari

Foto: Publiek Domein

Deze zondag is de laatste dag van het foodfestival de Culinaire Verleiding, de Poëziemarathon biedt verschillende activiteiten in de binnenstad of naar de première van ‘De Stille Beving’ in het Groninger Forum.

De Culinaire Verleiding

Foodtrucks, lekkernijen proeven, eten uit alle windstreken, pop-up theater, workshops, livemuziek en struinen naar snuisterijen op de vintagemarkt is mogelijk tijdens de Culinaire Verleiding.

De vintage markt is zondag geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

De laatste dag van het driedaagse evenement De Culinaire Verleiding in MartiniPlaza is vandaag te bezoeken van 12.00 uur tot 22.00 uur. Voor meer informatie: deculinaireverleiding.nl.

Poëziemarathon in Groningen

De Poëziemarathon vindt dit jaar tot en met 1 februari plaats. Er vinden bijzondere voordrachten plaats in cafés, boekhandels, musea en in de openbare bibliotheek.

Bij boekhandel van der Velde aan het A-Kerkhof vindt zondag van 14.00 uur tot 15.00 uur de presentatie plaats van ‘het derde en laatste deel met brieven die de Groningse dichter Hendrik de Vries stuurde aan bevriende auteurs: H. Marsman, Roel Houwink en Arthur Lehning, in de periode 1922 – 1939’. Ook wordt het boek overhandigd aan Wim Koops, oud-directeur van de UB in Groningen. De entree is gratis.

Op het programma van de achttiende jaarlijkse Poëziemarathon staat deze zondag ‘De Schreef: open podium’ in Café Kult. De Schreef is een open podium voor het gesproken woord, en vindt op 29 januari voor het eerst plaats. Poëzie, proza en alle andere vormen van woordkunst kunnen voorbijkomen deze middag van 15.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Locatie: Café Kult in Steentilstraat 36 in Groningen.

Het volledige programma tot en met 1 februari is te lezen via www.poeziemarathon.nl.

Première aardbevingsdocumentaire ‘De Stille Beving’ in Groninger Forum

In de 70ste aflevering van Groningse Nieuwe staat de première van ‘De Stille Beving’ op het programma.

De documentaire film ‘Stille Beving’ gaat over het onderwerp onzekerheid van duizenden gezinnen in de provincie Groningen over de onveiligheid van huizen sinds een paar jaar door de gaswinning veroorzaakte aardbevingen.

Regisseur Piet Hein Van der Hoek heeft gedurende 2 jaar, 24 uur per dag een getroffen familie uit Bedum gevolgd. De documentaire schetst een beeld van de emoties die de bevingen losmaken en hoe burgers proberen deze ontwrichtende gebeurtenissen inzichtelijk te maken voor de media, de politiek in Den Haag… en de NAM.

Voorstelling in samenwerking met Stichting Groninger Videolandschap.

De aanvang van de première is om 17.00 uur.

Kijk voor alle informatie: groningerforum.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen