Noord Nederlands Toneel start groots met nieuw artistiek team

Foto: PR De Oosterpoort

Artistiek directeur en regisseur Guy Weizman trapt bij het Noord Nederlands Toneel (NNT) af met een ongekend grote productie: ‘Carrousel’. 7 Acteurs van het Noord Nederlands Toneel, 4 dansers van Club Guy & Roni en 6 musici van Asko|Schönbergs K[h]AOS brengen toneel, dans en live muziek in deze meeslepende voorstelling.

Met de komst van Guy Weizman werkt het NNT aan een nieuwe theatertaal: theater van nu in de taal van nu.

‘Carrousel’

Het door Sydney Pollack verfilmde boek ‘They Shoot Horses Don’t They?’ is een belangrijke inspiratiebron voor ‘Carrousel’, een energieke voorstelling die bezoekers meesleept in een eindeloze en uitputtende dansmarathon.

Regisseur Guy Weizman vraagt zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik?

“We tonen in Carrousel hoe het lijden van enkelen entertainment voor de massa wordt. Hoe tv en social media ons de mogelijkheid bieden om het leed van de wereld van heel dichtbij te zien, maar ons tegelijkertijd op veilige afstand houden. Carrousel gaat daarmee ook over mensen die niet gezien maar wel bekeken worden. Kijkt u toe als iemand kopje onder gaat?”, aldus Guy Weizman.

Openbare repetitie

Het NNT gooit woensdag 8 februari de deuren van het repetitielokaal wagenwijd open tijdens de openbare repetitie. In de Stadsschouwburg Groningen krijgt het publiek eenmalig de mogelijkheid om met de neus bovenop een repetitie te zitten en te ervaren hoe ideeën over tekst, bewerking, spel, dans, decor en muziek in het hele repetitieproces op weg naar de uiteindelijke voorstelling vorm krijgen.

De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen