Uittips voor zondag 8 januari

Foto: De Redactie

Vandaag kun je in Groningen inspiratie opdoen voor de vakantie, naar de laatste dag van het Groot Winter Circus en de KerstPlaza, een wandeling maken door het Reitdieplandschap of de gezelligheid opzoeken tijdens Winterweekend in de binnenstad.

Reis! 2017 in MartiniPlaza

Reis! 2017 is de grootste vakantiewinkel van Noord-Nederland. Dit jaar vindt het evenement plaats in de MartiniPlaza. Het evenement biedt ideeen en inspiratie voor alles op het gebied van reizen. Inspiratie kan opgedaan worden voor de mooiste reizen, van stedentrip tot verre reizen, maar ook lekker weg in Nederland.

Op de Wereldmarkt is al het lekkers van de wereld te proeven. Ook is er plein waar Reis! souvenirs te vinden zijn.

Tijdens het event Reis!2017 geeft presentator, acteur en muzikant Chris Zegers een lezing over zijn grootste passie: “reizen!” Deze lezing is uitverkocht meldt MartiniPlaza.

Reis! 2017 is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.reisevent.nl.

Winterweekend in de binnenstad

Ook vandaag is er van alles te doen van ice carving tot straattheater en muziek in de binnenstad van Groningen.

Ice Carving

Van 12:00 tot 16:00 uur zijn spectaculaire demonstraties met ijssculpturen te zien op de Vismarkt in Groningen. Een icecarver maakt iconische ijskunstwerken die symbool staan voor Groningen, zoals de Martinitoren of een beeld van Rodin.

Funfare

Funfare is een knettermaf straatorkest. Ze spelen in korte broeken de grootste hits tussen 12.00 uur en 17.00 uur in de binnenstad van Groningen

Groot Winter Kerstcircus

Het is de laatste dag om het Groot Winter Kerstcircus Groningen te bezoeken. Diverse internationale artiesten en vele dieren, zoals Siberische steppenkamelen, paarden en honden, clowns, (lucht)acrobatiek en nog veel meer zorgen voor een waar spektakel in de verwarmde circustent op het Suikerunieterrein in Groningen.

Voor meer informatie: www.circus-renz-berlin.nl. Lees ook: Groot Winter Kerstcircus Groningen op Suikerunieterrein

Kerstplaza Groningen

Het is de laatste dag van Kerstplaza Groningen. De grootste overdekte winterkermis van Nederland is deze zondag te bezoeken van 11.00 uur tot 19.00 uur in de MartiniPlaza. KerstPlaza biedt tien dagen lang een pretfabriek, attracties en shows. Er is één entreeprijs; de toegangskaart geeft recht op één gratis bezoek aan alle attracties en shows.

Kijk voor meer informatie: www.kerstplazagroningen.nl Lees ook: Kerstplaza Groningen

Wandeling door de weilanden en Noorderhoogebrug

Een korte wandeling van 2,5 km is vandaag door de weilanden en Noorderhoogebrug. Een gids van het Groninger Landschap loopt mee door het eeuwenoud, cultuurhistorisch rijk landschap. Elk seizoen geeft een andere kijk op dit deel van het Reitdieplandschap.

De wandeling is van 14.00 uur tot 15.30 uur. Deelname is gratis en inschrijven is niet nodig.

Locatie

Bezoekerscentrum “De Buitenplaats Reitdiep”, Wolddijk 103 in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen