Winterweekend er op uit in de binnenstad

Foto: Jan Buurma

Met een prachtige kerstboom op de Grote Markt en een overdekte ijsbaan is het gezellig in de binnenstad. Deze zaterdag zijn er speciale winteractiviteiten.

Zo is er ’s middags Ice Carving op de Vismarkt tussen 12.00 uur en 16.00 uur. Spectaculaire demonstraties met ijssculpturen zullen te zien zijn.

Een icecarver maakt iconische ijskunstwerken die symbool staan voor Groningen, zoals de Martinitoren of een beeld van Rodin. Ook het publiek mag zelf bijvoorbeeld een muntje voor de schaatsbaan uit het ijs hakken.

Het kerstkoor The Santa Singers zingt kerstliedjes in de binnenstad. Zij brengen een gevarieerd programma met Engelse en Amerikaanse Christmas songs tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Op de Grote Markt kan geschaatst worden bij Groningen on Ice. De gezellige ijsbaan compleet in het teken van Frozen is geopend tot en met 6 januari.

Winter Kerstcircus in Groningen

Op het Oude Suikerunieterrein vindt voor de eerste keer het Groot Winter Kerstcircus Groningen plaats. Het circus in kerstsfeer is met internationale en nationale artiesten en vele dieren gedurende de gehele kerstvakantie te bezoeken op het Suikerunieterrein in Groningen.

Kijk voor meer informatie: circus-renz-berlin.nl

Roder Jongenskoor in de Der Aa-kerk

Het Roder Jongenskoor zingt deze kerstavond traditionele en eigentijdse Christmas carols, afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen in de Der Aa-kerk.

Traditie

Al meer dan twintig jaar zingt het Roder Jongenskoor volgens de traditie van Lessons and Carols. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen.

De aanvang is om 19.30 uur. Voor meer informatie: www.blgroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen