Eerste editie Urban Sources: dansproducties van jonge choreografen

Mohamed Yusuf Boss.
Foto: PR Urban House

De eerste editie van Urban Sources vindt zondag 18 december plaats in het Grand Theatre in Groningen. Urban Sources toont dansproducties van jonge choreografen.

Drie choreografen vertolken in hun dansproducties de zoektocht naar de betekenis van hun culturele achtergrond in deze wereld. Gianni Grot, Mohamed Yusuf Boss en Denden Karadeniz presenteren hun dansproducties tijdens Urban Sources in het Grand Theatre.

web_urban_sources1

Gianni Grot

In ‘From Routes II Crown’ neemt Gianni Grot het publiek mee op een reis van het kolonialisme in Afrika en het Caribisch gebied naar de Black Panthers in de VS en terug naar de Nederlandse maatschappij.

Via deze route ziet de bezoeker dat verbintenis de manier is om onbegrip of intolerantie te doorbreken. Het stuk vertelt de aanhoudende strijd voor vrijheid en gelijkheid, waar veel individuen en culturen zich mee kunnen identificeren.

friic1

Mohamed Yusuf Boss

Laat je meevoeren in de reis van een vluchteling naar Europa, door Mohamed Yusuf Boss in het tweeluik ‘Crossing Borders’.

Zijn solo ‘SHAN’ gaat over hoe het was om in 1989 samen met zijn moeder, broertjes en zusjes van Somalië naar Nederland te vluchten en hoe het zijn familie daarna verging. Kijk in ‘SADDEX’ mee door de bril van Mohamed naar de moderne westerse wereld.

Denden Karadeniz

“Bang om zijn visie te verliezen” in een maatschappij waar kunst maar weinig gewaardeerd word. De Midden Oosterse achtergrond van Denden Karadeniz, waar dans niet wordt geaccepteerd en de keiharde danswereld komen samen in een uitbarsting van dans. Het verhaal van Petricor zit in de naam; Petri (Petrified) en Cor (Blind, in zijn moedertaal Koerdisch). Hierin verbeeld Denden zijn zoektocht als danser in deze wereld.

Urban Source

Urban Sources is een nieuw event van stichting Urban House Groningen. Het programma bestaat uit werk van jonge choreografen, de avant-garde uit het hiphop/urban segment. Met dit programma vestigt Urban House Groningen de aandacht op de artistieke inhoud van hiphop/urban producties en genre ontwikkelingen.

Mohamed Yusuf Boss is naast choreograaf en danser tevens docent en projectmedewerker bij Urban House Groningen.

Urban Sources is van 19.00 uur tot 23.00 uur, in het Grand Theatre te Groningen.

Tickets à €15,00 zijn online te koop via www.de-oosterpoort.nl/programma/urban-sources

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden