Uittips voor zondag 4 december

Foto: Publiek Domein

Deze zondag is de Stadjersmarkt in Martiniplaza, ook is het de laatste dag van World Press Photo Jeugd. In de provincie zijn een winterfair en kerstmarkt te bezoeken.

Stadjersmarkt in Martiniplaza

De Stadjersmarkt is vandaag van 10.00 uur tot 16.30 uur in Martiniplaza in Groningen. Op deze vlooienmarkt is een brede collectie van gebruikte en antieke spullen en er is een gevarieerd aanbod van nieuwe artikelen op de braderie. Ook is er livemuziek en zijn er gratis kinderattracties.
De entree is €3,50 (kinderen tot en met 12 jaar gratis)

Locatie: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen

World Press Photo Jeugd – De laatste dag

Ter ere van de Dag van het Kind, opende de World Press Photo tentoonstelling maandag 21 november haar deuren voor een speciaal evenement voor kinderen: een fototentoonstelling met zelfgemaakte nieuwsfoto’s van basis- en middelbare scholen. Er zijn winnende foto’s te zien van de leerlingencompetitie met vijf thema’s. De foto’s van de leerlingencompetitie zijn te zien in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat. Het is de laatste dag dat de kinder-expositie in het Groninger Forum, jeugdafdeling gratis is te bezichtigen.

Locatie: Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18 in Groningen.

Winterfair in Zuidlaren

Vandaag vanaf 12.00 uur is er een feestelijke Winterfair in het Grand Café in Zuidlaren. De fair biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, brocante en curiosa, eten en drinken en niet-te- missen snuisterijen biedt. In een sfeervolle ambiance kan een originele kerstcadeau of kerstinkopen gekocht worden. Ook een glaasje Glühwein en een Apfelstrudel is te krijgen op de winterfair. De entree is gratis.

Locatie: Grand Café Zuidlaren, De Millystraat 8 in Zuidlaren.

Kerstmarkt Bourtange

De Kerstmarkt in vestingstadje Bourtange is deze zondag met duizenden lichtjes, sfeervolle kraampjes op het historisch marktplein.

Bij de sfeervol verlichte en versierde vestingboerderij De Sikkepit wordt voor de gelegenheid een ijsbaan aangelegd. Bezoekers kunnen hier schaatsen huren en naar hartenlust over het ijs zwieren en zwaaien.

De kerstmarkt is van 11.00 uur tot 18.00 uur. Entree Kerstmarkt € 3,00 (kinderen tot 6 jaar gratis).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen