26e Editie Taptoe Groningen

Taptoe Groningen de Der Aa-kerk.
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Zaterdag 12 november vindt de 26e editie van Taptoe Groningen. Zaterdagmiddag zijn er drie gratis concerten in de Der Aa-kerk in Groningen.

De Stichting Taptoe Groningen biedt de inwoners van Groningen zaterdagmiddag drie gratis concerten aan in het kader van Taptoe Groningen.

De concerten worden uitgevoerd door het Delfzijls Harmonie Orkest, Show- & Marchingband Iserlohner Stadsmusikanten en het Provinciaal Senioren Orkest Groningen.

Delfzijls Harmonie Orkest

Het Delfzijls Harmonie Orkest is een allround muziekvereniging en nog een van de weinige marcherende korpsen. De vereniging is opgericht in 1896 en viert dit jaar haar 120-jarig bestaan.

Het orkest speelt een grote verscheidenheid aan muziek. Van mars tot pop en van filmmuziek tot musicalmuziek.

Show- & Marchingband Iserlohner Stadsmusikanten

Deze band is afkomstig uit Iserlohn, ten zuiden van Dortmund. In de Der Aa-kerk geven ze ’s middags een voorproefje van hun concert ’s avonds in Martiniplaza. Een video van het muziekkorps was eerder dit jaar een grote hit op Facebook: hun uitvoering van de bekende Imperial March van Star Wars werd bijna 500.000 keer bekeken en meer dan 3500 keer gedeeld.

Provinciaal Senioren Orkest Groningen

Het repertoire van dit in 1985 opgerichte orkest is zeer gevarieerd: van musicalmelodieën en songfestivalnummers tot opera- en operettemelodieën en evergreens. Ook draait het orkest de hand niet om voor marsen en jazzmuziek. Het PSOG organiseert zelf concerten en neemt elk jaar deel aan het Seniorenfestival voor koren en orkesten in Surhuisterveen.

De toegang voor deze concerten in de Der Aa kerk is gratis.

’s Avonds wordt in MartiniPlaza de 26e editie van Taptoe Groningen gehouden.

De aanvang is om 13.30 uur.

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden