Charles Groenhuijsen over de Amerikaanse verkiezingen

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Charles Groenhuijsen is donderdagavond 3 november te gast in de Der Aa-kerk in Groningen om te praten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Groenhuijsen gaat deze avond met Doeko Bosscher (emeritus hoogleraar Eigentijdse Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen) in gesprek over deze bijzondere verkiezingen.

Het geruzie over de ‘Pussy’-video, beschuldigingen van aanranding, het duet van Lucky Tv, een muur die gebouwd moet worden langs de Mexicaanse grens, Trump die nog niet weet of hij de uitkomst van de verkiezingen zal accepteren: er is genoeg om over te praten deze avond.

Groenhuijsen: ‘Deze race is onvoorstelbaar en onvoorspelbaar.’ De titanenstrijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump is keihard en de emoties lopen hoog op.

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen was jarenlang correspondent in Amerika voor het NOS Journaal. Tegenwoordig werkt hij als journalist, spreker en televisiemaker in de Verenigde Staten en in Nederland. Hij publiceerde een aantal boeken, waaronder Amerikanen zijn niet gek.

Iedereen houdt van mij

Iedereen heeft een gepeperde mening over Donald Trump. Kiezers slalommen tussen grote bewondering en diepe minachting.

In het boek Donald Trump. ‘Iedereen houdt van mij’ zet Amerika-kenner Charles Groenhuijsen zijn tanden in het fenomeen Trump. Hoe is hij geworden wie hij is? Wat betekent het als Trump faalt en straks níet in het Witte Huis terechtkomt? En in hoeverre is Hillary Clinton geschikt om de eerste vrouwelijke president te worden?

Groenhuijsen: “Van mij mag een vrouw best president van de VS worden. Maar ik had veel liever een 25 jaar jongere, energieke, slimme vrouw gezien. Een vrouw die minder geregisseerd is dan Hillary Clinton.” Groenhuijsen geeft deze avond in de Der Aa-kerk zijn mening over de Amerikaanse verkiezingen, die wel eens de spannendste in decennia kunnen worden.

Deze avond wordt georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming.

De aanvang is om 20:00 uur. Entree € 12,50 / € 10,- voor studenten en via de lezersactie van het Dagblad van het Noorden

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden