Groningen in teken van de 4 mijl

Foto: De Redactie

Zondag 9 oktober staat Groningen op zijn kop met de 30e editie van de 4 Mijl. In de afgelopen jaren is het grootste loopevenement van Noord-Nederland uitgegroeid tot een waar volksfeest voor de stad Groningen en ver daarbuiten.

Deelnemers

23.000 deelnemers leggen dit jaar de 6,437 km van Haren naar Groningen af. Ook de wereldtop en veelbelovende talenten komen in actie.

Winnaars van internationale topwedstrijden waaronder Tamirat Tola (bronzen medaille winnaar bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro strijdt tegen Yigrem Demelast, die dit jaar de beste wereldtijd liep op de 10.000 meter. Bij de internationale vrouwen gaat de strijd tussen Viola Kibiwot, (afgelopen vier jaar winnares van de 4 Mijl) en Carolyne Jepkosgei, een jonge en veelbelovende debutante in Groningen.

Ook veelbelovende talenten komen in actie waaronder de 18 jarige Davis Kiplangat. Langat was afgelopen jaar goed voor twee zilveren medailles bij (jeugd) wereldkampioenschappen en wil tot het laatste moment meestrijden voor het podium.

De strijd tussen de Europese topatleten zal gaan tussen één van de boegbeelden van de Nederlandse top bij wegwedstrijden, Michel Butter, maar ook Roy Hoornweg staat aan de start, die de strijd aangaan met de Britse atleten Andy Vernon, Ross Millington.

Speciaal voor de jubileumeditie is een gloednieuwe app gelanceerd waarmee de deelnemers via live-tracking te volgen zijn op het parcours.

Start en finish

Om 13.00 uur start de Wedstrijdloop en om 16.00 uur is het feestelijke onthaal van de laatste loper bij de Finish op de Vismarkt.

Langs het parcours is het feestelijk met muziek. Er staan 17 muziekpunten langs het parcours, dat zorgt voor gezelligheid onderweg en in de binnenstad.

Wegstremming

De Verlengde Hereweg, Hereweg, Herestraat, Vismarkt, Akerkhof, Brugstraat, Astraat zijn afgesloten voor het verkeer.

Voor meer informatie: 4mijl.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen