Woensdag 8 juni: Nationale Buitenspeeldag

Foto: Jantje Beton

Deze woensdag 8 juni vindt weer de jaarlijkse Buitenspeeldag plaats. In Nederland worden deze dag voor ruim 90.000 kinderen buitenspeelactiviteiten opgezet.

Het doel van deze dag is om alle kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan.

Deze dag wordt georganiseerd door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon. Het kanaal van Nickelodeon gaat tijdens de Buitenspeeldag ’s middags vanaf 13:00 uur op zwart.

Activiteiten in Groningen:

  • In Lewenborg zijn leuke sport- en spelactiviteiten met als thema: Olympische Spelen. Er is ondere een Survivalbaan, luchtkussens en nog veel meer attracties.
    Locatie: Kajuit 4, Groningen
  • In de Oosterpark is het thema: Wereldreis, bezoek de 7 werelddelen.
    Kinderen kunnen kennismaken met de verschillende landen door middel van spelen. Voorbeelden hiervan zijn het pizzaspel(Europa); Tafeltennis(azie); waterdragen(Afrika); iglobouwen(Antarica), speerwerpen(zuidAmerika); route 66 (NoordAmerika) en Boemerang(oceanië).
    Locatie: Oliemuldersweg, Pioenstraat, Resedastraat in Groningen
  • Bij Reitdiephaven 153 is er een buitenspeelochtend voor kinderen van 2-4 jaar. Er wordt een peutergym clinic gegeven, uitgevoerd door een gym vereniging. Het is gratis voor alle kinderen uit de buurt.
  • In Vinkhuizen zijn er onder meer straatspelletjes, knutselactiviteiten, een paardenkar, fruitspiesjes en een springkussen met als thema: Het Wilde Westen.
    Locatie: Siersteenlaan 480 in Groningen
  • In Hoogkerk is het Thema “Olympische Spelen”. Deze dag kan meegedaan worden aan verschillende leuke spelletjes in het thema Olympische Spelen.
    Locatie: Noorderstraat 14 in Hoogkerk
  • Een Knotsgekke buitendag wordt gehouden aan de peizerweg 282 in Groningen.
    De straat wordt afgezet met de buurt, zodat kinderen de ruimte krijgen om te spelen. Er worden die middag spelletjes en activiteiten georganiseerd. De kinderen mogen veilig op straat fietsen, rolschaatsen, skaten en spelen.

Kijk voor alle activiteiten op buitenspeeldag-jantjebeton.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen