Opbouw Noorderzon Festival start maandag

Foto: © Niels Knelis Meijer

In het Noorderplantsoen start maandag de opbouw van de 32 editie van Noorderzon Festival of Performing Arts & Society. Het festival begint donderdag 18 augustus en duurt tot 28 augustus.

In tien dagen wordt een compleet ‘dorp’ opgebouwd, inclusief – een aantal nieuwe – voorstellingslocaties, barren en terrassen en installaties en natuurlijk de bekende lampjes.

Indeling Noorderplantsoen

In het noordelijk gedeelte van het festivalterrein komen spiegeltent Pollux en openluchtpodium Apollo – met iedere dag gratis muziek – te staan. Langs de vijver terrassen Paradijsvogel en De Raaf en een nieuw klein podium voor muziek: Podium De Raaf.

In het zuidelijk gedeelte komt een terrein speciaal voor kinderen: De Kleine Beer, speellocaties De Vliegende Vis en Kameleon (met programma dat voorheen in containers te zien was), muziekpodium Callisto en spiegeltent Castor en verschillende terrassen.

Verdeeld over het plantsoen bieden lokale pachters een divers aanbod aan eten en drinken aan.

Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen het decor voor een elfdaagse ontdekkingstocht langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma.

Kaarten zijn voorafgaand aan het festival alleen online verkrijgbaar via de website van het festival: noorderzon.nl/programma

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen