Taartrovers Film Festival deze week in Forum Groningen

Foto: De Redactie

Het Taartrovers Film Festival in Groningen vindt vanaf deze maandag tot en met woensdag plaats in Forum Groningen. Tijdens het driedaagse festival worden de mooiste kinderfilms vertoond voor kinderen tussen twee en negen jaar oud. Daarnaast kunnen jonge bezoekers zelf aan de slag met bijzondere installaties, speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen.

Aanvulling

De vertoonde films zijn spannend, grappig en ontroerend en volgens Forum een mooie aanvulling op de films die kinderen dagelijks zien. “Wat ze gemeen hebben is dat de kunstzinnige films naadloos aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen en hen met andere ogen laten kijken naar de wereld om hen heen”. De meeste films in het programma waren nog niet eerder in de bioscoop te zien.

Zelf aan de slag

Behalve film kijken mogen kinderen ook zelf aan de slag in het Lab, waar kunstzinnige installaties te vinden zijn. “Ga op onderzoek uit en laat van alles bewegen. Speel met licht en ontdek hoe de vormen veranderen als je beweegt. Fabriceer een flipperkast of laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop-motion en ga hink-stap-sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding”.

Taartrovers Film Festival is te bezoeken op maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 juli.

Locatie

Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen

Kijk voor het hele programma en informatie op forum.nl/taartrovers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen