Weekendtips voor Groningen

Foto: De Redactie

Deze zomer zijn er verschillende leuke activiteiten en ook dit weekend. Maisdoolhof Meerstad opent zaterdag weer en het Art Carnivale en Aurora Festival zijn te bezoeken.

Opening Maisdoolhof Meerstad

Het vernieuwde Maisdoolhof Meerstad is vanaf vandaag weer dagelijks te bezoeken. De hele zomer lang kan gezocht worden naar de uitgang. In de 2,5 hectare grote dwaaltuin met 4 kilometer paden is dat niet makkelijk, maar de uitkijktoren in het midden van het doolhof kan de speurders helpen. Voor de kleinste kinderen is er een klein doolhof.

In de vakantieperiode is vanaf dinsdag 23 juli tot en met zondag 28 augustus het Maisdoolhof Meerstad van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur geopend. Na 28 augustus is het maisdoolhof open op woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.30 uur.

De toegang is gratis en als de weersomstandigheden het toelaten is het doolhof tot en met oktober dit jaar te bezoeken.

Locatie

Het Maisdoolhof Meerstad ligt vlakbij de brede school in Meeroevers (Meerstad’s eerste woonwijk). Adres: Waterviolier 2 Meerstad. Voor meer informatie: www.meerstad.eu

Art Carnivale

Art Carnivale, het kunstzinnige familiefestival vindt dit weekend plaats. Het kunstzinnige festijn biedt kunst, muziek, theater, kinderactiviteiten en een grote creatieve markt. Het festival wordt gehouden op het strandpark aan het Schildmeer. Het kunstzinnige familiefestival is elke dag te bezoeken tot en met zondag 24 juli. Kijk voor meer informatie en het programma: www.artcarnivale.nl.

Aurora Festival

Het Aurora Festival, het bekende kamermuziekfestival op bijzondere locaties, dat tot vorig jaar bekend stond als het Peter de Grote Festival vindt plaats tot en met zaterdag 30 juli. De jaarlijkse concertserie in de zomer in de drie noordelijke provincies van Nederland bestaat deze zomer 25 jaar. Aurora betekent dageraad, een nieuw begin. Met een nieuw begin start het festival haar 25-jarig jubileum. Het hoofdthema is Opus 25, waarbij de 25e compositie van 29 componisten wordt uitgevoerd tijdens acht concerten.

Het festival bestaat uit ongeveer 60 concerten, een internationale Summer Academy voor jonge getalenteerde musici, lezingen en excursies. Een aantal onderdelen is gratis te bezoeken, zoals openbare masterclasses en lunchconcerten in het Prins Claus conservatorium in Groningen. Daarnaast zal internationaal klassiek toptalent optreden op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Kijk voor meer info op www.aurorafestival.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen