Complete line up Hullabaloo Festival bekend met Kygo & KALUSH Orchestra, maar ook Danny Vera, Kraantje Pappie, MEAU, Racoon, Snelle & De Lieve Jongens Band en zo veel meer

Foto: Jan Buurma

Hullabaloo Festival keert dit jaar op 27 augustus terug naar de Drafbaan in het Stadspark in Groningen. Headliner van het festival is de Noorse DJ en producer Kygo, bekend van de hits ‘Firestone’ en ‘It Ain’t Me’. De complete line-up maakten organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events vrijdag bekend.

Ook KALUSH Orchestrade, winnaar van het Eurovisie Songfestival, staat op het podium. Verspreid over de vijf verschillende podia zijn naast Kygo & KALUSH Orchestra ook onder andere Danny Vera, Kraantje Pappie, Racoon, Snelle & De Lieve Jongens Band, Antoon en Goldband te zien.

De Noorse DJ en producer Kygo is de headliner van het festival en gaat een spectaculaire show geven op de mainstage. Na vier jaar afwezigheid keert Kygo weer terug op Nederlandse bodem nadat hij in 2018 zijn laatste optreden in een uitverkochte Ziggo Dome gaf. Nog steeds treedt de superster, bekend van nummers als ‘Firestone’ en ‘It Ain’t Me’, op over de hele wereld waaronder eind maart als afsluiter van dancefestival Ultra Miami.

“Wij zijn super trots dat we weer een mooie line up met Nationale en internationale artiesten hebben kunnen samenstellen die naar Groningen komen. Kygo is een act van wereldformaat en gezien het feit dat hij selectief zijn optredens kiest, is het extra speciaal hem op Hullabaloo te mogen verwelkomen”, aldus organisator Mitchel Bovenlander van 4PM Entertainment.

Waar het Hullabaloo Festival in 2019 de Nederlandse Eurovisie Songfestival winnaar Duncan Lauren op het podium had staan, verwelkomt de organisatie dit jaar de Oekraïense winnaar van het Eurovisie Songfestival, KALUSH Orchestra. Met een enorm aantal publiekspunten gingen zij er op 14 mei 2022 met de winst vandoor met hun nummer ‘Stefania’, een combinatie van rap en hiphop met een traditionele touch van de Oekraïense volksmuziek. Een bijzondere toevoeging aan de line up dus.

Het Hullabaloo Festival heeft ook dit jaar weer bekende Groningse partijen toegevoegd als ‘hostingpartners’ zoals KopjeK en Wij Zijn Vrij. Ook zal er weer een breed aanbod zijn aan creatieve randprogrammering en lokale foodtrucks.

Volledige line up

Kygo, Danny Vera, Kraantje Pappie, MEAU, Racoon, Snelle & De Lieve Jongens Band, KALUSH Orchestra, Antoon, Bilal Wahib, Fokke Simons, Froukje, Goldband, Kris Kross Amsterdam, Ofenbach, Ruben Annink, The Vices, Looming Iris B2B Coco Coquelicot, Mathijs Smit, Paramida, Philou Louzolo, Sandrien, Tjade, Nona Orange Skyline, Remme, Daims, Djennah, Jelte & Moxes, Juiz, Juvanice, Steve Riddm, Thiago Mereilles en MC Marboo.

Tijdens het Hullabaloo Festival is er naast het muzikale programma nog veel meer te beleven voor jong en oud.

De officiële kaartverkoop start op dinsdag 24 mei om 20.00 uur via www.hullabaloofestival.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen