Zonnige Bevrijdingsdag in Groningen

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikpedia Commons/ Wouter Engler

Vandaag, donderdag 5 mei is het Bevrijdingsdag in Groningen met prachtig weer. Tevens is de Nationale Start dit jaar in onze provincie.

De dag start met het bevrijdingsontbijt om 9.30 uur op de Grote Markt. Hierbij schuift de premier aan. Vervolgens om 11.00 uur is er de 5 mei-lezing, deze keer gehouden door journalist Thomas Erdbrink in het Stadsschouwburg. Hij is sinds 2002 correspondent in Teheran, Iran. De lezing is een moment van bezinning, voorafgaand aan de vele festiviteiten in het land. Deze lezing wordt op NPO 1 live uitgezonden.

Op het Bevrijdingsfestival wordt door het ontsteken van het bevrijdingsvuur de Nationale Viering van de Bevrijding gestart door premier Mark Rutte tijdens het optreden van Ali B.

Verschillende bands en artiesten spelen op diverse podia in het Stadspark, zoals onder andere Ali B, Kovacs (tevens ambassadeur van de vrijheid), Kensington, The Lumineers, Broederliefde en Typhoon. Kijk voor alle optredende artiesten hier.

Ook is er een informatiemarkt en een Kids Area voor de kinderen in het Stadspark.

De Kids Area

  • Om 13.30 en 15.30 uur is de kindervoorstelling ‘Strandjutter Ed’ gespeeld door Studio Tape.
  • Ook zijn er deze editie weer 4 waterballen. Lopen over het water?
  • De Jonge onderzoekers uit Groningen laten spannende natuurkundige proefjes zien tijdens het Bevrijdingsfestival.
  • In de Kinderwerkplaats VRIJDAG kunnen kinderen hun eigen Vlinders voor Vrijheid maken en schilderen. Samen met alle kinderen een groot vlinderfeest maken op de Kids Area.

Tijdens de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei vieren we de vrijheid sinds 1945 en staan we stil bij het belang van vrijheid.

Voor alle informatie: bevrijdingsfestivalgroningen.nl.

Lees ook: Bijzondere Bevrijdingsfestival Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen