Bloemenjaarmarkt 2016 in Groningen

Foto: De Redactie

Vandaag op Goede Vrijdag is de binnenstad van Groningen traditiegetrouw omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland.

De Bloemenjaarmarkt, ook wel Bloemetjesmarkt in de volksmond genoemd, trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers.

Ruim honderd marktkooplui bieden hun waren aan, van verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten tot gereedschap en toebehoren. Vrijwel alles is er te vinden.

Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof. Vanuit welke richting u Groningen ook benadert, je ruikt vrijwel direct de geur van het voorjaar.

Bloemendepot

Het bloemendepot staat dit jaar voor de ABN-AMRO op de Grote Markt. Tussen 9 uur en 18 uur kan iedereen hier zijn gekochte waren gratis in bewaring geven en verder slenteren over de markt.

20150403_121907

Parkeren

Parkeren kan op één van de 5 P+R-terreinen rondom de stad Groningen. Volg hiervoor de speciale borden met ‘P-Route Bloemenjaarmarkt’. Met een bus wordt u snel naar de binnenstad van Groningen gebracht.

Ook zijn er verschillende parkeergarages rond de Bloemenjaarmarkt.

Openbaar Vervoer

Met Q-link blauw en paars, de lijnen 3, 4 en 5 kan vanaf het Hoofdstation Groningen gereisd worden naar de Grote Markt. Voor meer informatie: www.qbuzz.nl/gd

Fietsers kunnen de fiets plaatsen in één van de gratis rijwielstallingen. Klik hier voor de verschillende fietsenstallingen.

Voor meer informatie: bloemenjaarmarkt.nl.

Lees ook: Bloemenjaarmarkt: extra bussen en vakantiedienstregeling

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen