Toch een beetje IFFR in Groningen: deze acht films zijn te zien in Forum

Foto: Forum Groningen

Elk jaar presenteert het Forum een Groninger editie van het bekende International Film Festival Rotterdam (IFFR). Door de coronamaatregelen werd het festival vorig jaar online aangeboden. Dit jaar is dat opnieuw het geval, maar door de recente versoepelingen is het toch mogelijk een aantal titels op het grote doek te presenteren vanaf donderdag in het Forum.

Zeven films + een verrassingsfilm

  • Along the Way (Mijke de Jong, Nederland, 80 min) is het ontroerende verhaal van twee vluchtelingen die Fort Europa proberen te bereiken. De regisseur van de film, Mijke de Jong, komt speciaal voor het IFFR naar Groningen voor een Q&A na afloop van de vertoning.
  • Clara Sola (Nathalie Alvarez, Zweden, 106 min): Tussen de dieren en de omringende natuur van Costa Rica is de veertigjarige Clara volkomen in haar element.
  • France (Bruno Dumont, Frankrijk, 128 min): Ze heet letterlijk France, de door Léa Seydoux gespeelde nieuwslezeres van Frankrijks belangrijkste nieuwsprogramma die er niet vies van is om zelfs de meest gevoelige reportages in scène te zetten.
  • Hit the Road (Panah Panahi, Iran, 93 min): Met visuele humor en een prominente soundtrack, die Bach en Iraanse popklassiekers combineert, schetst dit debuut een gevoelig portret van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid wanhopig tracht uit te stellen.
  • Inexorable (Fabrice Du Welz, België, 99 min): Beklemmende thriller waarin het leven van een succesvol schrijver voorgoed verandert.
  • The Last Ride of the Wolves (Alberto Michele, Nederland, 81 min): Vergeet het romantische beeld over de Italiaanse criminaliteit uit misdaadfilms, boeken en series. Dat wordt namelijk gradueel afgepeld in deze film van debuterende regisseur Alberto De Michele.
  • Shabu (Shamira Raphaëla, Nederland, 75 min): Portret van Shabu (14), een lieve, creatieve en street wise Rotterdamse gozer die iedereen kent en zich nu al een ster waant.
  • Verrassingsfilm: Traditiegetrouw onderdeel van het programma. Doen we verder geen uitlatingen over.

Kijk op forum.nl/iffr voor speeltijden, tickets en alle informatie over de verschillende titels die in het Forum te zien zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen