Timo Pisart winnaar van Pop Media Prijs 2021

Foto: via ESNS.

Timo Pisart, popjournalist voor VPRO 3VOOR12, is de winnaar van de Pop Media Prijs 2021. Dat maakte de jury vrijdag bekend op Eurosonic Noorderslag (ESNS).

“Niemand zat in 2021 zo dicht boven op het popnieuws als hij. En dat maakt dat de jury dit jaar koos voor Timo Pisart als winnaar van Pop Media Prijs 2021”, aldus de jury in haar rapport.

“Iedere journalist heeft tijd nodig om gezaghebbend te worden, en sommigen worden het nooit. De een weet alles van hiphop, de ander van metal. Generalisten, zij die van alle soorten popmuziek verstand hebben of er in ieder geval interesse in hebben zijn er niet zo veel. Pisart is er een van. Maar hij loopt er niet mee te koop. Eerder krijg je bij hem het idee dat hij het gewoon saai vindt de hele dag naar hiphop of dance te luisteren. Zijn nieuwsgierigheid beslaat het hele veld. En dan is er nog dat bijna kinderlijke enthousiasme waarmee hij zijn ontdekkingen met ons, liefhebbers, deelt.

“Er zit een onrust in Timo die er voor zorgt dat hij 24/7 op jacht is naar nieuwe muziek en verhalen. Die zoekt hij niet exclusief in de ‘alternatieve’ sector, van huis uit toch een beetje het terrein van de VPRO. Sinds Pisart als redactiechef werkt is het onderscheid mainstream-alternatief bij 3VOOR12 definitief verdwenen. Froukje en MEROL zijn voor hem net zo belangrijk als de nieuwste track van Four Tet of Burial. Er bestaan maar twee soorten popmuziek: goede en slechte. Voor slechte heeft Timo Pisart geen tijd, over de rest informeert hij ons iedere dag weer met kennis van zaken en ontembaar enthousiasme”.

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant – juryvoorzitter), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR) en Atze de Vrieze (VPRO 3voor12).

De andere genomineerden waren het boek 50 jaar OOR en Michiel Veenstra (KINK).

Pisart wint met de Pop Media Prijs, een geldbedrag verbonden aan de prijs van drieduizend euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen