Aafke Steenhuis in ‘Naked Lunch’ in Groninger Forum Bibliotheek

Foto: Groninger Forum

Schrijver en kunstenaar Aafke Steenhuis is teg gast in de serie ‘Naked Lunch’ op donderdag 17 maart in de Groninger Forum Bibliotheek. Ze schuift aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een stevige lunch en een goed gesprek over de liefde voor boeken, kunst, muziek en films.

Ook gaat het de kunst van Steenhuis die tot en met 18 maart te bewonderen is bij de expositie “Dubbeltalent – De Rijke Buit” in de Groninger Forum Bibliotheek, locatie Oude Boteringestraat 18.

Aafke Steenhuis

Aafke Steenhuis is schrijfster en schilder. Ze is in 1946 geboren in Delfzijl en studeerde Nederlands en Spaans.

Steenhuis is getrouwd met Jan Joost Teunissen. In 1973 werkten ze samen in de landhervorming in Chili en schreven er hun eerste boek over: ‘Chileens Dagboek‘.

In 1974 verhuisden ze naar Amsterdam en werkte Steenhuis tot 1990 als redacteur voor cultuur en Latijns-Amerika van De Groene Amsterdammer.

In 1991 was ze mede-oprichter van de Golfgroep, een discussiegroep van linkse intellectuelen die nog steeds maandelijks bijeenkomt en zich met internationale politieke thema’s bezighoudt.

Schilder

Behalve schrijfster is Aafke Steenhuis ook schilder. Ze heeft particuliere teken- en schilderlessen gevolgd bij de schilder Ronny Abram in Amsterdam en werd geïnspireerd door het Duitse expressionisme en door de Groninger schilderbeweging De Ploeg. Steenhuis werkt meestal in gemengde techniek.

Haar laatste boeken gaan over de rivier de Eems: ‘Het lied van de Eems‘ (2011) en ‘De Eems – Een stroom van beelden‘ (2014). En over het IJ van Amsterdam: ‘De magie van het IJ- Panorama Amsterdam Noord‘ (2015).

De aanvang is om 12.30 uur. De entree is gratis.

Locatie:

Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden