Podium Trio – Boys of Pearl

Podium-Trio
Foto: Bijzondere locaties Groningen

Zaterdagavond 5 maart geeft het Podium Trio een concert in de Remonstrantse kerk in Groningen.

Het Podium Trio

Het Podium Trio is een bijzonder ensemble, bestaand uit Paul van Kemenade (saxofoon), Wolter Wierbos (trombone) en Jan Kuiper (gitaar). Het trio is vernoemd naar de destijds door de SJIN (Stichting Jazz In Nederland) ingestelde Podiumprijs, een aanmoedigingsprijs voor Nederlandse jazzmusici.

Toen Jan Kuiper in 1985 de Podiumprijs won, vroeg hij de eerdere winnaars Wolter Wierbos en Paul van Kemenade voor een concert. Sinds die tijd speelden ze tussen 1985 en 2000 honderden concerten in binnen-en buitenland, regelmatig met bekende gasten zoals Cornell Rochester, David Murray en George Lewis.

Boys of Pearl

Al bijna dertig jaar speelt het Podium Trio over de hele wereld op festivals. In het najaar van 2014 kwam het Podium Trio tijdelijk samen voor hun tournee Jongens van ’57 (hun geboortejaar en jaar dat iedereen 57 werd).

Podium Trio – Boys of Pearl

Met de dertigste verjaardag van hun trio in zicht hebben de drie musici besloten om door te gaan met hun succesformule. Ze vieren hun parelmoeren jubileum onder de naam Podium Trio – Boys of Pearl.

Als special guests heeft het Trio de beste ritmesectie ter wereld uitgenodigd: Jamaaladeen Tacuma op de bas en Cornell Rochester op drums.

Improvisatie

Het Podium Trio vertegenwoordigt al dertig jaar de Nederlandse muzikale vrijheid in samenspel, de compositorische originaliteit en vooral de unieke combinatie van improvisatiestijlen.

Of het nu Afro-Amerikaanse jazz, popmuziek, free jazz, funk of Indiase muziek is: het Trio speelt het allemaal met een ongelooflijke souplesse en een kristalhelder ensemblesound.

De aanvang: 20.00 uur

Voor meer informatie: www.blgroningen.nl

Locatie:

Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden