Een sfeervolle gezellige Groninger Museumnacht

Het was een gezellige, sfeervolle compleet uitverkochte, vijfde editie van de Groninger Museumnacht. Bezoekers van de Museumnacht konden hun eigen programma samenstellen voor zes locaties dit jaar. De tijdsloten voor het Groninger Museum, Storyworld en de A-kerk waren eerder in de week al uitverkocht.

Behalve het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum Groningen, strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen opende de Akerk dit jaar de deuren voor de Museumnacht als extra locatie, de hoofdlocatie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: The Makeable Mind.

Ieder museum had een speciaal randprogramma, zoals muziek, workshops, presentaties en meer.

Bij het Groninger Museum werden bezoekers meegenomen tijdens verschillende tours door verschillende collecties, waaronder de Kinderbiënnale, Andy Warhol en de eigen collectie van het Groninger Museum. Zo kon men in één van de zalen je eigen reality graffiti maken en er was muziek van onder andere van singer, songwriter Rani en de Groninger rocksensatie Orange Skyline en silent disco van Kopjek.

 

Bij Storyworld kon men de Groningse stripmaker Jan-Willem Spakman zien tekenen en tips krijgen van striptekenaar Dim Junius.

In de A-kerk was het Noorderlicht Internationaal Fotofestival: The Makeable Mind te bezoeken. Er was fotografie, virtual reality en de enorme multimedia-installatie LAWKI-NOW te zien. Daarnaast trad een koor op en was er een doorlopende workshops.

De nieuwe tentoonstelling ODE – 90 jaar Noordelijk Scheepvaartmuseum toont een eerbetoon aan het scheepvaartmuseum en biedt bovendien het proces op weg naar Museum aan de A. Ook nam

In het Universiteitsmuseum waren twee nieuwe tentoonstellingen te zien. DIG IT ALL over de toekomst van de archeologie & Masterminds over de geschiedenis van de universiteit. Daarnaast toonde de USVA tijdens de Museumnacht een selectie uit het Flicks International Student Short Film Festival en was er hiphop van Alexander Moto.

Het GRID Grafisch Museum toonde de expositie ‘Schaduwen in de Kamer’. Myron Hamming, stadsdichter van Groningen gaf invulling aan het thema van GRID tekst en beeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden