Opnieuw geen Bloemenjaarmarkt dit jaar vanwege coronavirus

Foto: Archief De Redactie

Vandaag op Goede Vrijdag, vindt normaal de Bloemenjaarmarkt, de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland, plaats. Helaas kan voor het tweede achtereenopvolgende jaar de ‘Bloemetjesmarkt’ niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

De markt met vele bloemen, bloembollen, perkplanten, vaste planten en gereedschappen trekt normaal jaarlijks duizenden (internationale) bezoekers.

Vorig jaar werd het evenement afgelast door de aangescherpte corona-maatregelen van het kabinet, waaronder geen bijeenkomsten met meer dan 100 bezoekers, sinds 12 maart. Nu een jaar later is alles gesloten, zijn er geen evenementen, de horecagelegenheden zijn dicht en alleen essentiƫle winkels mogen open zijn en bij bepaalde winkels kunnen we nu een afspraak maken om tijdens een tijdvak te mogen winkelen.

De Veiligheidsregio heeft besloten dat zeker tot 1 juni geen grote evenementen kunnen plaatsvinden in Groningen.

Najaarsmarkt

De Groningen City Club en het marktwezen onderzoeken intussen wel verschillende mogelijkheden om de geplande najaarsmarkt in oktober verantwoord te laten plaatsvinden en als het mogelijk is uit te breiden. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer genieten en is het coronavirus onder controle.

De Bloemenjaarmarkt richt zich op 15 april 2022 om de markt te laten plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen