Groningen doet lichten uit tijdens Earth Hour

Foto: CC0/Publiek Domein

Tussen 20.30 uur en 21.30 uur gaat zaterdagavond overal in de wereld het licht uit om stil te staan bij de toekomst van onze planeet. Miljoenen mensen, steden, bedrijven en organisaties doven hun lichten, en dus ook in Nederland.

Met deze actie, een initiatief van het Wereldnatuurfonds (WNF), wil de organisatie wereldwijd een signaal afgeven dat er meer actie nodig is voor natuur en klimaat.

Ook de stad Groningen doet mee. De buitenverlichting van de Martinitoren en andere gebouwen in de stad gaan zaterdagavond van 20.30 uit.

Earth Hour LIVE

De actie is onderdeel van Het Uur der Aarde van het Wereld Natuur Fonds. Vanaf 20.15 uur organiseert WNF Earth Hour LIVE!, een livestream met WWF ambassadeurs Humberto Tan, André Kuipers en Armin van Buuren.

De livestream biedt programma met optredens van Danny Vera, FRIDAY, Martijn Fischer en Nona. Cabaretier Guido Weijers geeft een mini-show, weervrouw Amara Onwuka gaat in op jullie klimaatvragen en er zijn inspirerende interviews met Tony’s Chocolonely en Yoghurt Barn.

De livestream gaat van 20.30 uur tot 21.30 uur op zwart en is dan als audiostream verder te beluisteren. Om 21.30 uur vervolgt het programma weer met beeld.

Earth Hour begon in 2007 in Sydney als kleinschalige actie die aandacht vroeg voor klimaatverandering. Inmiddels organiseren mensen over de hele wereld in dat uur evenementen zoals akoestische concerten, speurtochten en diners bij kaarslicht

Het Uur der Aarde vindt elk jaar plaats in het laatste weekeinde van maart, tegelijk met het ingaan van de zomertijd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen