Groningse Nacht van de Filosofie in teken van ‘Waarheid’

Foto: De Redactie

‘Waarheid’. Dat is het thema van de achtste editie van de Groningse Nacht van de Filosofie. In deze tijden van fake news is de vraag of iets waar is actueler dan ooit.

De Groningse Nacht van de Filosofie, georganiseered door Forum Groningen, Faculteit Wijsbegeerte (RUG) en Studium Generale, vindt dit jaar volledig online én live plaats op vrijdagavond 16 april.

Programma en sprekers

Te gast is de Ghanees-Britse topfilosoof Kwame Appiah, die samen met filosoof Stine Jensen de coronacrisis onder de kosmopolitische loep zal nemen. Pakken we de pandemie aan als verbonden wereldburgers, of zorgt de problematiek juist voor meer verdeling? Jochem van de Berg is medeoprichter van het satirisch online nieuwsmagazine De Speld: ‘Uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws.’ Biedt de satire een uitweg in een tijd waarin de waarheid op losse schroeven staat? Tot slot wordt de relatie tussen waarheid, wetenschap en filosofie uitvoerig besproken. Emeritus-hoogleraar Trudy DeHue spreekt over de ingrediënten van het wetenschappelijke feit, en filosofieprofessor Tamer Nawar legt uit wat filosofen nu eigenlijk bedoelen met ‘waarheid’.

De Groningse Nacht van de Filosofie is vrijdag 16 april van 20.00 tot 23.00 uur te volgen via de livestream vanuit de Rabo Studio en de Newsroom in Forum Groningen.

Programma en tickets

Kijk voor het programma en tickets op www.forum.nl/filosofie. (Tickets kopen kan tot 16 april 14.00 uur)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen