Voorlopig geen culinaire wandeltochten in Groningen

Foto: De Redactie

De gehouden culinaire wandeltochten, waaronder de Frituurloop van afgelopen weekend mogen voorlopig niet worden georganiseerd.

Burgemeester Schuiling gaf dat antwoord woensdagmiddag in het Politieke vragenuur. De reden voor het verbieden van georganiseerde wandeltochten van horecagelegenheid naar horecagelegenheid is, omdat het te veel drukte naar het centrum zou opleveren.

De burgemeester vertelde in zijn antwoord zelf ook veel uitzichtloze verhalen te ontvangen van ondernemers die hard getroffen zijn door deze crisis. Hij gaf aan hiervoor begrip te hebben en dat het behalve een gezondheidscrisis ook een sociale en economische crisis is geworden.

Het probleem is volgens Schuiling dat er landelijk geen evenementen toegestaan zijn en de georganiseerde wandeltochten de vorm hebben van een evenement. Volgens Schuiling was er afgelopen weekend ook groepsvorming te zien.

In steden als Maastricht, Haarlem en Delft zijn deze tochten wel toegestaan. Hierbij zijn geen vaste routes en verkoop van eten en drinken bij horecagelegenheden op vaste tijden toegestaan.

Het wordt volgens Schuiling in de binnenstad alweer wat drukker, zeker nu de detailhandel weer mondjesmaat open mag. ‘Alleen als er geen enkele vorm van organisatie achter een wandeltocht zit en mensen het op eigen gelegenheid doen, valt het niet te verbieden’, aldus Schuiling.

Het is volgens de burgemeester belangrijk om de komende drie weken de tanden op elkaar te zetten om dit vol te houden.

Lees ook: 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen