ESNS Kickstart, award voor nieuw Nederlands talent op Noorderslag

Foto: Eurosonic Noorderslag

ESNS presenteert ESNS Kickstart; een stimuleringsprijs voor nieuw Nederlands talent. De prijs wordt zaterdagavond, op de slotavond van ESNS 2021, tijdens Noorderslag uitgereikt in de tv-uitzending van de NTR op NPO 3.

Met de prijs wil ESNS, in samenwerking met Buma Cultuur en Dutch Music Export opkomende talenten een duw in de rug geven.

De prijs wordt uitgereikt aan een drietal acts, door mediapartners FunX, NPO 3FM en NPO Radio 2 Soul & Jazz. Aan elke act wordt een cheque van € 5.000,- overhandigd.

“We zitten in een bijzonder jaar voor de muzieksector. Het afgelopen jaar was er vrijwel geen podium voor muzikanten en nieuw talent in het bijzonder”, aldus Joey Ruchtie, boeker van de Nederlandse acts op ESNS. “Daarentegen zien we erg veel ontwikkeling in de Nederlandse popmuziek. We willen met name dat nieuwe talent een prominente plek geven in de programmering van Noorderslag. Met ESNS Kickstart hopen we een extra impuls te kunnen geven aan de ontwikkeling van een deze talenten.”

Noorderslag, traditiegetrouw de staalkaart van de Nederlandse popmuziek, geeft dit jaar, meer dan ooit, de Nederlandse talenten ruim baan en een groot podium.

Zaterdagavond vanaf 23.00 uur gidst de NTR in een twee uur durende uitzending door het programma van Noorderslag.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen