Jonathan Rhodes wint POPgroningen Talent Award 2020

Foto: © Floris Duijn

Jonathan Rhodes is de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2020 geworden tijdens de eindronde zaterdagavond in VERA.

De vier totaal verschillende acts en genres die overgebleven waren na acht provincie- en twee stadsrondes maakten het tot een diverse avond in Vera.

Na elk optreden kwamen de drie aanwezige scouts achter de schermen bijeen om het optreden te bespreken en was er een moment dat de act aanschoof om feedback te ontvangen en vragen te stellen.

Vanwege de coronamaatregelen kon er geen publiek aanwezig zijn, maar was de eindronde online te volgen via een videostream.

De avond werd afgetrapt door Breakpont Nine met ongecompliceerde en in your face Rock ‘n Roll. YLVALIE had wederom -samen met haar band- een sterk staaltje singer/songwriterschap laten zien. Mind Fuji maakten een wereldreis met symfonische toetsen, diepe bass en experimentele drums. Jonathan Rhodes, geïnspireerd door de Amerikaanse roots music, liet zien dat zij op het podium hóren te staan.

Tijdens het eindberaad gaf de houder van de POPgroningen Talent Award van vorig jaar, Cashmyra, een optreden voor de kijkers thuis die nieuwsgierig de uitslag afwachten. De hele avond werd gepresenteerd door Monica Hofman.

De scouts bestonden uit Pien Feith, Ronald Keizer en Peter Weening (muziekprogrammeur Vera). Aan het eind van de avond maakte Peter Weening de nieuwe POPgroningen Talent Award-houder bekend te maken.

Jonathan Rhodes wist de scouts te overtuigen met een solide show. Het strakke samenspel en comfortabel op het podium staan lieten de scouts geloven dat zij het meest klaar zijn om het Nederlandse muzieklandschap in te gaan.

Jonathan Rhodes krijgt met het behalen van de titel de mogelijkheid om op te treden op festivals als Grunnsonic, Festival Hongerige Wolf en Aidition. Ook krijgt de band de mogelijkheid om deel te nemen aan het Hit the North-traject en ontvangen zij consults van diverse professionals uit het werkveld, gratis repetities bij VRIJDAG, studiotijd bij Studio Boterdiep ter waarde van 1500 euro en een consult podiumtechniek (beide mogelijk gemaakt door Rentamp).

Dit allemaal onder voorbehoud van de ontwikkelingen van Covid-19.

POPgroningen Talent Award 2020 was de tiende en tevens de laatste editie. In de toekomst komt er een nieuw traject voor in de plaats dat op het gebied van ondersteuning en talentontwikkeling beter aansluit op de huidige trends en ontwikkelingen in de popcultuur, en de wensen van Groninger acts.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden