Gedichten luisteren bij 200 fietsknooppunten in Stad en Ommeland

Foto: Annie Postma

Bij 200 fietsknooppunten in de de stad en in de provincie Groningen is het mogelijk om via de VERS-app gedichten te luisteren en te lezen.

Speciaal voor Dichters in de Prinsentuin heeft Stichting Noordwoord 250 gedichten in de VERS-app gezet. “Festival op de Fiets” is één van de alternatieve invullingen van het festival Dichters in de Prinsentuin dit jaar, dat niet doorging door de coronacrisis.

VERS-gedichtenapp

Wanneer je de VERS-gedichtenapp downloadt op je telefoon kun je de gedichten afluisteren bij zo’n 200 fietsknooppunten in de stad Groningen en het Ommeland. De ingesproken gedichten zijn van alle 70 deelnemende festivaldichters, van grootheden als Rutger Kopland en C.O. Jellema en van jonge dichters uit Groningen.

Ook in de Prinsentuin in de stad Groningen kun je gedichten via de app beluisteren.

De app maakt gebruik van het fietsknooppuntennetwerk. Fietsers kunnen zelf hun route samenstellen. Bij de knooppunten kun je dan via de app op je telefoon een gedicht beluisteren en lezen. Soms een gedicht dat precies past bij de locatie, zoals Het kerkje van Fransum van C.O. Jellema of Weg uit Zuidhorn van Remco Ekkers.

Ook in de eeuwenoude ommuurde Prinsentuin, onder normale omstandigheden de thuisbasis van het festival, is van elk van de zeventig festivaldichtes een gedicht te beluisteren en te lezen via de VERS-app. Zo kunnen poëzieliefhebbers toch nog hun individuele Dichters in de Prinsentuin beleven. Ook de theeschenkerij in de Prinsentuin is weer open en levert zo een bijdrage aan de sfeer in de Prinsentuin.

De VERS-app is te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store. Instructies voor het downloaden, installeren en gebruiken van de app zijn te vinden op de website van Noordwoord.

De gedichten zijn te beluisteren tot 1 september.

Noordwoord werkt voor dit project samen met de Interactive Culture Foundation (makers van de VERS-app), Routebureau Groningen, Leesbaar Laagland en het Poëziepaleis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden