Uittips voor zondag 6 december in Groningen

Foto: Publiek Domein

Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet. Een dag na de verjaardag van Sinterklaas vertrekt Sinterklaas met zijn pieten weer voor een jaar naar Spanje.

Uittocht Sinterklaas

Alle kinderen kunnen Sinterklaas uitzwaaien in Zuidbroek. Zondag 6 december is de Sint nog aanwezig om 14.00 uur in de filmzaal van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum om de kinderen gedag te zeggen.

Hierna vertrekt de Sint met de trein om 15.12 uur vertrekt vanaf perron 1 van station Zuidbroek.
Voor meer informatie: www.nnttm.nl

Kerstmarkt Bourtange

Ook deze dag is de kerstmarkt te bezoeken vanaf 11.00 uur in het historische hart van de Vesting Bourtange. De kerstmarkt biedt vele kraampjes en de markante punten zijn met duizenden lichtjes versierd. Voor meer informatie: uit.groningen.nl

World Press Photo in de Der Aa-kerk

World Press Photo, de tentoonstelling biedt een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn door de beste fotojournalisten van de wereld.

Deze zondag is de tentoonstelling te bezichtigen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Rondleidingen zijn er deze dag om 11.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden hiervoor kan via de kassa.
Voor meer informatie: wpfgroningen.nl

Literaire middag in Jazz Café New Orléans

Deze middag staat in het teken van het werk van schrijvers en woordkunstenaars die in Groningen, Den Bosch en Rotterdam wonen en werken, maar Caribische roots hebben. Dit meldt Uit Groningen.

Te gast zijn: schrijfster, Joyce Herry, dichter Charlton G. Marcos, schrijfster Mildred Uda-Lede en ‘Spoken Word’ artiest Tammy Blue.

De schrijverssessies en voordrachten worden afgewisseld met optredens van cellist Eleanore Tan. De boeken van de aanwezige auteurs en de in Groningen woonachtige schrijvers Eric Sweet en Rudo Walker zullen deze middag te koop zijn en gesigneerd worden.

Jazz Café New Orléans biedt Caribische schrijvers een podium, om meer aandacht te genereren in Nederland voor het werk van Caribische dichters, schrijvers en Spoken Word artiesten.
De aanvang is 16.30 uur en de toegang is gratis.

3voor12 Presents Balthazar

3voor12 presents Balthazar. De Belgische band Balthazar geeft om 20.00 uur een concert in de Oosterpoort. Eerder stond de band op Noorderzon en Eurosonic. In het voorprogramma speelt Soviet Grass rock zoals rock hoort te zijn. Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Moscow Cathedral Choir – Russische kerst Klassiek

Voor wie de sfeer van een echte Russische kerst willen proeven kan genieten om 20.15 uur in de Oosterpoort van het Moscow Cathedral Choir. Beleef hoe de kerstdagen gevierd worden in de Russisch Orthodoxe kerken.
Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden