Groninger musea in juni weer open

Foto: De Redactie

Groninger musea openen deze maand in juni weer de deuren.

Net als de andere musea in ons land, moesten ook GRID Grafisch Museum Groningen, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Groninger Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen noodgedwongen hun deuren sluiten op 15 maart 2020.

Opening

Het Groninger Museum en Storyworld openen op maandag 1 juni, GRID op dinsdag 2 juni, het Noordelijk Scheepvaartmuseum volgt op donderdag 4 juni en het Universiteitsmuseum op dinsdag 23 juni 2020.

De musea zijn blij om het publiek als vanouds welkom te heten, maar er zijn wel een paar nieuwe ‘spelregels’.

Voorzorgsmaatregelen online reserveren

De musea hebben extra maatregelen genomen voor een veilig en aangenaam bezoek. De openingstijden en looproutes zijn aangepast en je moet van tevoren online reserveren. Dit geldt ook voor museumkaarthouders, donateurs en ‘Vrienden van’. Er is een beperkt aantal kaartjes per tijdslot aanwezig. Daarnaaat zijn er extra schoonmaakrondes en is er desinfectiemiddel voor bezoekers aanwezig.

Wegdromen en herinneringen ophalen

Bezoekers kunnen weer ongestoord wegdromen in de middeleeuwse panden van het Noordelijk Scheepvaartmuseum en herinneringen ophalen bij het winkeltje in scheepsvictualiën van Th. Grömmel.

Workshops en pop-up boeken

Bij GRID kun je een exclusieve workshop volgen en ware spektakelstukken zien in de tentoonstellingen ‘Met opzet’ met pop-up boeken uit de collectie van Ruurd de Boer en ‘VlerkWerk. 30 jaar underground posters’.

Een frisse kijk op archeologie

In het Universiteitsmuseum wordt op dit moment de nieuwe expositie ‘Dig it all’ opgebouwd. Bezoekers kunnen vanaf 23 juni de archeologie van de toekomst ‘live’ ervaren.

Tentoonstellingen verlengd

Alle tentoonstellingen in het Groninger Museum zijn verlengd. Zoals bijvoorbeeld de grote kleurrijke tentoonstelling Mondo Mendini maar ook de tentoonstelling over 75 jaar bevrijding die nog niet eerder te zien was.

The Art of Loish

De tentoonstelling van illustratrice en animatiemaker Lois van Baarle in Storyworld is verlengd tot en met zondag 28 juni.

Reserveren

Kijk voor reserveren en informatie over de workshops en tentoonstellingen op groningermuseum.nl , storyworld.nl, gridgroningen.nl, noordelijkscheepvaartmuseum.nl, en rug.nl/museum

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden