André Kuipers en Pepijn Lanen naar De Nacht van Kunst & Wetenschap

André Kuipers.
André Kuipers.
Foto: ©Speakers Academy, Walter Kallenbach

Ruimtevaarder André Kuipers komt op zaterdag 4 juni naar De Nacht van Kunst & Wetenschap, die plaatsvindt in de Groninger binnenstad. Ook Pepijn Lanen, bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, is toegevoegd aan het programma.

Het programma van De Nacht is met deze twee bevestigingen bijna compleet. Eerder werden al namen als Lucky Fonz III, Raoul Heertje, SKIP&DIE, Ronald Giphart en Beans & Fatback bekendgemaakt.

André Kuipers

Als medicus liet Kuipers zich inspireren door het idee de mensheid te helpen om verder de ruimte in te kunnen reizen. De manier waarop het menselijk lichaam zich aanpast aan de omstandigheden in de ruimte, heeft hem altijd geïntrigeerd.

Tijdens zijn ruimtemissies voerde André Kuipers tientallen medische experimenten uit en was hij vaak zelf ‘proefkonijn’. Uit eerste hand vertelt hij in het Academiegebouw over de invloed van versnellingskrachten en gewichtsloosheid op het menselijk lichaam.

Pepijn Lanen

Pepijn Lanen is natuurlijk vooral bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, maar schrijven kan hij ook. Onlangs verscheen zijn tweede boek: ‘Naamloos’, een rauw, eerlijk en humoristisch boek over het leven en de liefde. Tijdens De Nacht leest hij voor in de Doopsgezinde Kerk en wordt hij geïnterviewd.

Pepijn Lanen. ©Nick Helderman
Pepijn Lanen. ©Nick Helderman

Eerder bevestigd

Ook op het programma op zaterdag 4 juni: Lucky Fonz III, Raoul Heertje, SKIP&DIE, Ronald Giphart & Mark van Vugt, Beans & Fatback, Susan Smit, Tim den Besten, All We Are, Katinka Polderman, The Gospel Sessions Vol.2, Hans Aarsman, Claudy Jongstra, Simone van Saarloos, I am Oak, ScienceBattle, Lea Kliphuis, Sofie Letitre, Patrick van Veen, Koert van Mensvoort, Julie Cafmeyer, Jean Pierre Rawie, Marjoleine de Vos, Janne Schra, Rob Zijlstra, Kaat Bollen en Florian Wolff.

Het volledige programma met meer dan 150 onderdelen staat binnenkort online.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

De Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend festival in de binnenstad van Groningen. Dit jaar staat het festival in het teken van het hart.

De Groninger binnenstad vormt het podium voor inspirerende wetenschappers en boeiende kunstenaars en vooral voor projecten waar die twee elkaar ontmoeten. Het programma bestaat uit spannende experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek.

De Nacht is een showcase voor talent en gevestigde namen, een festival waar de laatste stand van zaken op het gebied van kunst en wetenschap aan een breed publiek wordt getoond.

De aanvang is vanaf 19.30 uur tot diep in de nacht. De entree: € 15,- (normaal) en € 12,50 (CJP en Studenten). Tot 12 jaar is de entree gratis.

Kaartverkoop via de website www.denachtvankunstenwetenschap.nl, Groninger Forum en VVV Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen