GHHC Groningen Dames 1 wint met 4 – 0 van Craeyenhout Dames 1

Afgelopen zondag stond de eerste “return” van de overgangsklasse op het programma voor de Dames van Groningen, tegen het Haagse Craeyenhout.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd in Den Haag maar nipt gewonnen met 3 – 4.

Het inlopen werd deze week gestart met een mooi pak sneeuw, maar de wedstrijd startte precies om 12.45 uur.

Jacob Gunter/ GHHC Groningen Dames 1

Vanaf het startschot van de scheidsrechter hadden de dames van GHHC het balbezit wat resulteerde na ongeveer 7 minuten in het eerste doelpunt van de dag. Fieke Hoff zag ruimte voor een actie die niemand anders zag, huppelde voorbij drie verdedigers en timmerde de bal richting de tweede paal, waar van Asperen haar eerste doelpunt van de dag maakte.

Na deze openingsgoal werd Craeyenhout wakker en begon de ploeg wat meer mee te doen. Twee strafcorners op rij werden echter niet benut. Balwinst op rechtshalf leidde tot een aanval waaruit Pam van Asperen met haar forehand de 2-0 maakte, wat ook meteen de ruststand was.

De tweede helft begon en de toon werd gelijk gezet toen Annemiek goed wegkwam na een bewuste shoot gemaakt te hebben; Groningen was gewaarschuwd.

Anne van Erp luisterde haar verjaardag op met een doelpunt (rebound strafcorner) en Marloes Pouw, de meest blonde van de zusjes Pouw scoorde haar eerste doelpunt van het seizoen!

De eindstand werd 4 – 0 voor GHHC Groningen Dames 1. Hiermee zijn de dames de officieuze herbstmeister.

Volgende week speelt GHHC de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Union in Malden onder Nijmegen, de huidige nummer 4.