FC Groningen wint ruim van Emmen in Veendam

FC Groningen heeft zaterdagmiddag aan De Langeleegte in Veendam met 5-1 gewonnen van FC Emmen.

De derde oefenwedstrijd werd gespeeld in het Gjaltema Stadion aan de Langeleegte in Veendam. Ruim 3000 toeschouwers kwamen naar de wedstrijd, meldt FC Groningen.

Na een minuut stond Groningen op voorsprong door Desevio Payne. Emmen maakte de gelijkmaker na een handsbal van Kieftenbeld. Na 2 minuten maakte Linssen vervolgens de 2 – 1, dat ook de ruststand was. Na rust maakten de Leeuw en Linssen en Danny Hoesen een goal. De eindstand werd 5 – 1.

De meeste spelers van de basiself kregen minimaal een uur speeltijd, alleen Payne werd in de pauze afgelost door Eric Botteghin. Hij sloot sinds afgelopen maandag aan bij de selectie. De veldspelers kregen in de eerste twee oefenduels 45 speelminuten.

Zaterdag 18 juli om 14.30 uur speelt FC Groningen tegen het Engelse Southampton in de Euroborg.